Noi locuri de muncă în România. Se construiește cel mai mare centru de semiconductori din Europa de Sud-Est

Noi locuri de muncă în România. Se construiește cel mai mare centru de semiconductori din Europa de Sud-Est Sursa Foto: Dreamstime.com

Noi locuri de muncă. Guvernanții din România au anunțat, în ultimele luni, că industria electronică și dependența Uniunii Europene (UE) de semiconductori sunt subiecte foarte importante.Fostul ministru al Economiei, Florin Spătaru, a spus anul trecut că România a demarat proiecte la începutul crizei semiconductoarelor și își propune să devină un jucător important în UE în acest domeniu.

Cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare

Recent s-a aflat că nemții de la Infineon Technologies construiesc în București cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est.Gigantul german este, în prezent, lider global în semiconductori pentru sisteme de putere și IoT. Compania a desemnat Colliers ca manager de proiect pentru noul său sediu din România.

Semiconductori. Sursă foto: Pinterest

Semiconductori. Sursă foto: Pinterest

Viitorul sediu al Infineon Technologies România, One Technology District, va fi cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est. Acesta se va întinde pe o suprafață totală închiriabilă de aproape 20.600 de metri pătrați. Contractul, semnat pe 15 ani începând cu 2026, are o valoarea totală de 57 de milioane de euro.

Semiconductori,

Cip. Sursa foto: Pixabay

România, o regiune de interes

Guenter Krasser, director general şi vicepreședinte al Infineon România, a spus că România este o regiune de interes și că așteaptă cu nerăbdare să înceapă faza de construcţie a celui mai mare centru de R&D pentru semiconductori din sud-estul Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News

”România este o regiune de interes pentru Infineon în activităţi de cercetare şi dezvoltare a cipurilor semiconductoare. Suntem încântaţi să începem faza de construcţie a celui mai mare centru de R&D pentru semiconductori din sud-estul Europei. Ne aşteptăm ca acesta să devină un punct de referinţă în inovaţia high-tech din România”, a afirmat Guenter Krasser, director general şi vicepreședinte al Infineon România.

Noi locuri de muncă în România

Infineon Technologies AG are aproape 60.000 de angajaţi la nivel global. Sunt șanse mari să se facă multe angajări și pentru centrul din România. Gigantul din Germania a avut venituri de aproximativ 16,3 miliarde de euro în anul fiscal 2023. Infineon România a fost fondată în 2005. Sunt peste 500 de ingineri specializaţi în cercetare şi dezvoltare în țara noastră.

Revista presei