Veste tristă în fotbalul românesc. A murit Gigi Mulțescu, fost jucător și antrenor!

Veste tristă în fotbalul românesc. A murit Gigi Mulțescu, fost jucător și antrenor! Gigi Mulțescu. Sursa foto Youtube

Doliu în fotbalul românesc. A încetat din viață Gigi Mulțescu, un nume important, care a făcut istorie la Dinamo. Fostul antrenor avea 72 de ani și s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă.

A murit Gigi Mulțescu, fost jucător și antrenor!

Anunțul a fost făcut, pe rețelele de socializare, de Ionel Culina, directorul de imagine al clubului din Ștefan cel Mare:

„CÂINE ȘI DUPĂ MOARTE! Îți mulțumim, Gigi Mulțescu!Copii fiind, pe 15 septembrie plecam la școală, să învățăm ce înseamnă viața, ce înseamnă Dinamo. Astăzi, tot pe 15 septembrie, Gigi Mulțescu a plecat dintre noi și ne-a lăsat să învățăm singuri ce-a fost Dinamo și ce va fi pentru următoarele generații. Dumnezeu să te odihnească în pace, Gigi Mulțescu!”, a scris acesta.

Răpus de o boală nemiloasă

Gheorghe Mulțescu a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele zile, când starea sa de sănătate s-a agravat brusc. Afectat de boala Alzheimer și complicat de o pneumonie severă, a fost nevoit să folosească constant o mască de oxigen pentru a putea respira. Cu toate eforturile medicilor și tratamentele aplicate, corpul său a cedat în fața bolilor, iar fostul mare fotbalist și antrenor a pierdut lupta cu viața.

Ne puteți urmări și pe Google News
Gigi Mulțescu

Gigi Mulțescu. Sursă foto: Facebook

Cine a fost Gigi Mulțescu

Gheorghe Mulțescu, figură de referință în fotbalul românesc, și-a construit o carieră remarcabilă atât ca jucător, cât și ca antrenor, activând la cluburi prestigioase precum Dinamo București, Sportul Studențesc și Universitatea Craiova. Supranumit „Smurd-ul din Ștefan cel Mare,” a devenit un simbol pentru echipa Dinamo, unde a revenit de cinci ori pe banca tehnică, de fiecare dată atingând obiectivele stabilite și câștigând respectul fanilor și al colegilor săi.

Deși a cunoscut un succes considerabil în cariera sa de antrenor, Gigi Mulțescu a decis să se retragă din viața publică anul trecut, dorind să petreacă mai mult timp alături de familie și să se concentreze pe sănătatea sa. În luna noiembrie, ar fi împlinit 73 de ani, lăsând în urmă o moștenire sportivă impresionantă, marcată de profesionalismul și devotamentul său.

Pe lângă contribuțiile sale majore la echipele din România, Mulțescu a avut o carieră internațională de succes, antrenând și în Turcia la cluburi renumite precum Samsunspor, Kayserispor și Gaziantepspor. Experiența sa vastă și abilitatea de a revitaliza echipe aflate în dificultate l-au transformat într-o personalitate respectată nu doar în România, ci și în afara granițelor.

Sursă: Facebook

Revista presei
Stăpânul muntelui