Netflix dispare de pe anumite dispozitive. Abonații care vor fi afectați

Netflix dispare de pe anumite dispozitive. Abonații care vor fi afectați Netflix. Sursa foto: dreamstime.com

Netflix vrea să înceteze suportul pentru dispozitivele care rulează iOS 16 și iPadOS 16.Dacă aveți un dispozitiv mai vechi care nu poate rula iOS 17 sau o versiune mai nouă, s-ar putea să rămâneți fără celebra platformă de streaming.

Netflix dispare de pe mai multe dispozitive

Pe lista dispozitivelor care vor pierde suportul pentru platforma de streaming se regăsesc următoarele dispozitive: iPhone 8 și 8 Plus, iPhone X, iPad Pro (prima generație) și iPad (a cincea generație). Codul găsit în ultima actualizare a aplicației Netflix arată că această schimbare ar putea avea loc foarte curând, posibil chiar săptămâna viitoare, când va fi lansată versiunea iOS 18.

Iphone

Iphone. Sursa foto: Pixabay

Aplicația platformei de streaming a fost ștearsă de la 1 aprilie și de pe pe dispozitivele Blu-ray Samsung, televizoarele Smart TV Sony, Panasonic și Hitachi.

Ce pot face abonații

Dacă aveți dispozitive mai vechi, puteți încerca să accesați aplicația folosind fie Safari, fie alte browsere de pe dispozitivul vostru. S-ar putea să reușiți să vedeți filme și seriale pe Netflix o perioadă. Un alt lucru pe care l-ați putea face este să vă actualizați dispozitivul. Dacă este posibil, la un model de iPhone sau iPad mai nou care poate rula iOS 17 sau o versiune mai recentă. Puteți continua să folosiți versiunea actuală a aplicației, dar nu veți mai beneficia de cele mai noi funcții.

Ne puteți urmări și pe Google News
Netflix, aplicație

Netflix. Sursa foto: Arhiva EVZ

Netflix pregătește și alte schimbări

Netflix va avea și o nouă interfață. Noul design, în prezent testat de compania americană, aduce două schimbări semnificative: trecerea la imagini dinamice pentru conținutul selectat și înlocuirea meniului lateral cu unul orizontal. Filmul sau serialul selectat va afișa inițial o imagine mai mare, care se va transforma imediat într-un videoclip de previzualizare. Sub acest element grafic, vor fi afișate informații despre titlu, precum o scurtă descriere, genul programului și anul lansării.

A doua modificare constă în înlocuirea meniului lateral cu unul orizontal, situat în partea superioară a ecranului. Noul meniu include doar cinci secțiuni: căutare, Home, Shows, Movies și My Netflix.

Revista presei