Marea Britanie vrea să crească vârsta de pensionare. Deficitul bugetar este uriaș

Marea Britanie vrea să crească vârsta de pensionare. Deficitul bugetar este uriaș Pensionari. Sursă foto: Freepik.com

Vârsta minimă de acces la pensie ar putea crește din octombrie. Rachel Reeves, actualul Ministru de Finanțe al Regatului Unit, plănuiește reforma pensiilor în încercarea disperată de a acoperi un deficit bugetar de 22 de miliarde de lire sterline. S-ar fi luat în calcul inversarea „libertăților pensiilor”, o serie de reforme introduse în 2015 de fostul cancelar George Osborne, care au oferit oamenilor mai multă flexibilitate în accesarea pensiilor.

Vârsta minimă de acces la pensie ar putea crește

Tom McPhail, de la firma de consultanță financiară The Lang Cat, este de părere că guvernul ar putea crește vârsta minimă pentru accesarea pensiei de la 55 la 60 de ani. S-ar putea impune restricții suplimentare privind încasarea banilor de pensie înainte de asigurarea unui venit minim garantat pe termen lung. Alice Haine, analist financiar personal la Evelyn Partners, a spus că cei care doresc să se pensioneze se confruntă cu multe provocări.

pensionari, pensie, pensia

Pensionari. Sursă foto: Freepik.com

La ce trebuie să fie atenți cei care vor să se pensioneze

„Cei care vor să se pensioneze înainte de vârsta de pensionare de stat trebuie să se asigure că fondul lor de pensionare – indiferent de sursă – este adecvat pentru a acoperi acest decalaj”, a explicat Haine, potrivit birminghammail.co.uk. Mulți se tem că își vor termina toate cheltuielile și că vor fi obligați să se întoarcă la muncă.

Recalcularea pensiei

Recalcularea pensiei. Sursa foto: Arhiva EVZ

Există mai multe opțiuni

Helen Morrissey, șefa departamentului de analiză a pensiilor la Hargreaves Lansdown, a spus că există opțiunea de a continua să lucrezi cu normă întreagă sau de a trece treptat la pensionare prin muncă cu normă parțială. Cei care sunt deja pensionați pot lucra în continuare dacă vor. Morrissey a menționat și opțiunea de a suspenda primirea pensiei de stat pentru o perioadă, în schimbul unei sume mai mari ulterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care vor să se pensioneze în această perioadă au fost sfătuiți să se asigure că au un viitor financiar stabil și că își doresc cu adevărat să renunțe la muncă.

Revista presei