„Se mărită Mona mea” ajunge în America. Legendara trupă Azur, turneu peste Ocean

„Se mărită Mona mea” ajunge în America. Legendara trupă Azur, turneu peste Ocean Sursa foto: Trupa Azur

Una dintre legendarele formații românești va pleca într-un nou turneu. Trupa Azur va ajunge în Statele Unite, unde va susține spectacole pentru românii stabiliți acolo. Astfel, melodiile populare precum „Se mărită Mona mea”, ”În stație la Lizeanu” sau „Cenușăreasa”, vor răsuna peste Ocean.

Trupa Azur, turneu peste Ocean

Conform anunțului făcut de reprezentanții legendarei trupe, turneul se va desfășura în această toamnă. Astfel, în lunile octombrie și noiembrie, românii stabiliți în Statele Unite vor avea ocazia să asculte live cele mai populare piese de petrecere.

„Melodii precum „Se mărită Mona mea””În stație la Lizeanu”, și „Cenușăreasa”, vor aduce un strop de nostalgie românilor stabiliți în SUA. Turneul, organizat de Taste of Romania (cel mai veche agenție de evenimente artistice din America), va debuta pe 11 octombrie la Cleveland”, anunță organizatorii.

De asemenea, artiștii vor poposi în Chicago, Florida, Las Vegas, Los Angeles sau Arizona. Pe lista orașelor în care legendara trupă va ajunge se numără New York  și Philadelphia.

Ne puteți urmări și pe Google News
Trupa Azur

Sursa foto: Trupa Azur

Față în față cu românii stabiliți în SUA

La finalul anilor ’80, Azur domina scena muzicală din România. Celebrele piese erau nelipsite de la nunți, restaurante și grădini de vară. Deși cântecele lor nu erau difuzate nici la radio sau televiziune, Azur a devenit una dintre cele mai populare trupe.

În anii de glorie, cei din trupă reușeau să strângă 100.000 de spectatori pe stadioane. Mai mult, uneori mulțimea ajungea să provoace pagube considerabile în încercarea de a pătrunde la concerte.

Pe fondul acestui avânt considerabil, autoritățile comuniste au interzis formația cu un an înainte de Revoluției. În plus, membrii trupei au fost trimiși să muncească pe șantiere ca fierari-betoniști.

Povestea și succesul trupei Azur în „Epoca de Aur”

Nelu Vlad refuză să părăsească scena la 73 de ani în ciuda problemelor de sănătate

Nelu Vlad, solistul și liderul trupei Azur, continuă să încânte publicul cu aceeași energie și pasiune ca în anii ’80. După mai bine de două decenii de pauză, muzica sa a cunoscut o renaștere neașteptată, atrăgând nu doar nostalgici, ci și o nouă generație de fani. 

„Nu pot sta deoparte și să nu cânt pentru toți cei care au crescut cu muzica noastră și pentru cei care descoperă acum farmecul acelor vremuri”, a declarat Nelu Vlad.

Turneul din Statele Unite reprezintă o ocazie unică pentru trupa Azur de a se reconecta cu fanii săi de peste ocean. Branko Podrumedzic, fondatorul Taste of Romania (organizator a peste 50 de mari turnee cu artiști români) a declarat că acest turneu este o celebrare a culturii și muzicii noastre dar și o reamintire a muzicii anilor '80-'90 care a unit comunitatea din SUA.

Revista presei