Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah, a fost ales în Comitetul Executiv al COSR

Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah, a fost ales în Comitetul Executiv al COSR Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah, sursa foto: Facebook

Vlad Ardeleanu este un antreprenor român, co-fondator și CEO al Medima și co-fondator al clinicilor Dr. Ardeleanu. Dar, de asemenea, mai este și președintele Federației Române de Șah. El ocupă această funcție din anul 2021, atunci când a fost ales în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare. În plus, are și o experiență de două decenii în top management.

Începând cu data de 12 septembrie 2024, Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah face parte și din Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și va avea un mandat de patru ani. Acesta a fost ales cu 161 de voturi. El a candidat din partea Federației Române de Șah pentru a reprezenta federațiile sportive neolimpice.

Șahul, viitor sport olimpic

Anunțul conform căruia Vlad Ardeleanu este din 12 septembrie membru al Comitetului Executiv al COSR a fost făcut pe pagina de Facebook a Federației Române de Șah.

„Șahul nu e (încă!) sport olimpic, dar lucrăm la asta. Și se vede că munca noastră e apreciată. Suntem recunoscători. Iar asta ne „obligă" să fim și mai prezenți, și mai activi, să țintim și mai sus, să visăm și mai mult. Vlad Ardeleanu este de azi în Comitetul Executiv al COSR, ca reprezentant al federațiilor sportive neolimpice”, se menționează în mesaj.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Sunt onorat și emoționat să primesc acest rol. Șahul este un sport care dezvoltă gândirea strategică, concentrarea și disciplina, valori care sunt clar menite să fie pe scena olimpică. Voi lucra îndeaproape cu colegii mei din COSR și cu partenerii internaționali pentru a susține toate sporturile neolimpice care merită să primească o atenție mai mare la nivel global. Cu siguranță, șahul e printre ele”, a mai fost precizat în postarea Federației Naționale de Șah.

Un pas important

La rândul său, și președintele Federației de Șah a transmis un mesaj pe propria sa pagină de Facebook.

„Sunt onorat să anunț că am fost ales membru al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Această oportunitate reprezintă un pas important în misiunea mea de a promova șahul ca sport olimpic și de a susține sporturile non-olimpice la nivel național. Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și mă angajez să contribui activ la dezvoltarea sportului românesc!”. Aceasta este declarația făcută de Vlad Ardeleanu pe rețeaua de socializare Facebook.

Revista presei
Trecând prin noapte