După ce a ratat Prezidențialele, Vasile Bolea ia cu asalt Curtea Supremă de Justiție

După ce a ratat Prezidențialele, Vasile Bolea ia cu asalt Curtea Supremă de Justiție Vasile Bolea, lansare la Moscova. Sursa foto: Facebook

Republica Moldova. Vasile Bolea, candidat declarat la alegerile prezidențiale, dar care nu a fost admis în cursă de două ori, a depus recurs la hotărârea Curții de Apel Chișinău. Ultima a respins acțiunea sa împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care i-a fost tăiată calea spre cursa electorală.

Bolea, în afara alegerilor prezidențiale

Decizia CEC a fost luată pe 31 august. Era ultima zi de depunere a cererilor de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte. Astfel, Vasile Bolea a rămas în afara campaniei electorale.

Conform deciziei CEC, Bolea este puternic ancorat în politică pentru a putea pretinde la înscrierea în cursa prezidențială în calitate de candidat independent. S-a ținut cont și de apartenența lui Bolea la partidul „Renaștere” și blocul „Pobeda”,  constituit de Ilan Șor.

„Comisia a constatat neîntrunirea condiției de neafiliere politică, precondiție a admisibilității obținerii statutului de candidat independent”, a anunțat CEC într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Alexei Lungu, în echipa lui Ilan Şor

Vasile Bolea, în stânga lui Ilan Şor/Sursa foto: captură

Două tentative nereușite de înregistrare

Înainte de a solicita înregistrarea în calitate de candidat independent, Bolea a încercat să se înscrie în cursă din partea blocului „Pobeda”.

Pe 2 august, chiar șeful său politic Ilan Șor l-a prezentat la Moscova.

„Este un prieten bun pentru noi. Este un om care este gata să meargă și să lupte pentru echipa sa. Vasile Andreevici este susținut de toată echipa. Are tot sprijinul pentru a candida la alegerile prezidențiale. Pentru a deveni viitorul președinte al țării”, a declarat oligarhul fugar.

După ce blocul nu a fost admis în campanie, Vasile Bolea a declarat că va concura în calitate de candidat independent. Nici cu cea de-a doua tentativă nu a fost cu noroc.

Revista presei