Rolul Chinei în distrugerea familiilor din SUA. Semnal de alarmă cu privire la medicamentul mortal

Rolul Chinei în distrugerea familiilor din SUA. Semnal de alarmă cu privire la medicamentul mortal Fentanil. Sursă foto: Wikipedia

Un nou raport scoate în evidență rolul jucat de China în alimentarea crizei fentanilului din Statele Unite. Raportul solicită guvernului federal mai multe măsuri împotriva dușmanului geopolitic comunist.

Fundația Heritage a publicat raportul intitulat „Holding China and Mexico Accountable for Americans Fentanyl Crisis”. Acest lucru s-ar traduce prin „responsabilizarea Chinei și a Mexicului pentru criza fentanilului din America”.

Număr masiv de decese

Raportul, elaborat de Andres Martinez-Fernandez și Andrew J. Harding, a remarcat numărul masiv de decese legate de acest drog. Acesta poate fi fatal în doze mici. De asemenea, se estimează că ar fi ucis 75 000 de americani în 2023.

„În centrul acestei crize se află un parteneriat global complicat care reunește principalul adversar geopolitic al Americii. De altfel, reunește și puternice organizații criminale transnaționale”, au declarat aceștia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii au declarat în mod frecvent că fentanilul ilicit este creat în Mexic. Se folosesc precursori chinezi și este apoi introdus ilegal peste graniță de cartelurile de droguri. Acesta este adesea amestecat cu alte droguri. Astfel încât consumatorii  nu știu că înghit fentanil.

Autorii susțin că, în timp ce rolul mexican în criză este cunoscut pe scară largă, acțiunile chinezilor sunt în mare parte necunoscute.

Amenințare mortală cu droguri

„Într-adevăr, necunoscut pentru majoritatea americanilor, Partidul Comunist Chinez (PCC) finanțează, sprijină și promovează în mod activ cea mai mortală amenințare cu drogurile din istoria Americii.

Forțele combinate ale cartelurilor mexicane de droguri mortale și ambițiile ostile ale Chinei au adus Statelor Unite o criză destabilizatoare și un număr de morți care eclipsează în fiecare an totalul victimelor americane din războiul din Vietnam”, au scris aceștia.

Aceștia menționează rapoarte ale Congresului care au constatat că PCC subvenționează în mod direct fabricarea și exportul de materiale ilicite de fentanil. De asemenea, și un program de reduceri fiscale care. Acesta stimulează exportul unor precursori de fentanil într-un mod care, potrivit autorilor, subminează afirmațiile Chinei. Astfel, nu poate controla activitățile ilegale ale contrabandiștilor și nu poate identifica producătorii care le exportă.

Produse chimice farmaceutice

„De asemenea, este posibil ca China să nu aibă o înțelegere deplină a volumelor specifice de transporturi de precursori, deoarece nu alocă un număr suficient de inspectori industriilor sale de producție de produse chimice farmaceutice”, au scris aceștia.

Raportul constată că substanțele chimice sosesc prin intermediul transportului aerian de mărfuri, al instalațiilor poștale și al rutelor maritime. Autorii indică, de asemenea, rapoarte privind un rol crescut al Chinei în rețelele din Canada.

Administrația Biden a luat o serie de măsuri pentru a combate criza fentanilului, inclusiv un acces mai larg la tratament și creșterea finanțării și a tehnologiei în porturile de intrare, unde este confiscată majoritatea fentanilului.

Raportul notează că Trezoreria a sancționat zeci de persoane și entități implicate în contrabandă și a folosit diplomația pentru a determina China să se angajeze să ia măsuri mai dure împotriva furnizorilor.

China s-a folosit de negocieri

Cu toate acestea, autorii au avertizat că aceste succese „sunt susceptibile de a suna a gol”, argumentând că China a folosit în mod tradițional negocierile pentru a obține alte concesii din partea Statelor Unite.

„În plus, anunțurile Chinei „nu implică costuri substanțiale pentru industria [sa] chimică”, ceea ce înseamnă că, atâta timp cât furnizorii pot eluda regulile - ceea ce a fost documentat de ani de zile, producția de precursori de fentanil va continua să se dovedească profitabilă”, au continuat aceștia. „Dacă modelele din trecut se repetă, atunci diplomația administrației Biden privind fentanilul este puțin probabil să reducă acest flagel mortal”.

Raportul critică, de asemenea, ceea ce numește „complicitatea” dintre oficialii mexicani corupți și narcotraficanți, susținând că guvernul a renunțat la pretextul de a urmări cartelurile.

Raportul recomandă ca strategia SUA să accepte că „nu are parteneri de bună credință atât în guvernul chinez, cât și în cel mexican”. În schimb, se susține că SUA ar trebui să ceară agențiilor de informații americane să expună public implicarea Chinei în traficul de fentanil. Asta inclusiv prin creșterea sancțiunilor pentru instituțiile financiare.

Aprovizionare cu produse din China

Ei susțin că SUA ar trebui, de asemenea, să faciliteze reorientarea și apropierea lanțurilor de aprovizionare cu produse farmaceutice din China. Acestea ar trebui reorientate către zone cu un avantaj competitiv. De asemenea, să depună în același timp eforturi pentru a descoperi „complicitatea” mexicană în această criză.

„Dacă guvernul SUA continuă să accepte pasiv criza fentanilului ca fiind doar o altă provocare legată de drogurile ilicite. Astfel, nu reușește să împiedice PCC să faciliteze acest comerț mortal. Sute de mii, dacă nu milioane, de americani riscă să își piardă viața”, au afirmat aceștia, potrivit foxnews.

Revista presei