Putin numește un nou ambasador în Republica Moldova. Cine este succesorul lui Oleg Vasnețov

Putin numește un nou ambasador în Republica Moldova. Cine este succesorul lui Oleg Vasnețov Sursa foto: mid.ru

Republica Moldova. Federația Rusă l-a rechemat pe Oleg Vasnețov din funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. Vladimir Putin a semnat un decret în acest sens.

Cine este noul ambasador al Rusiei la Chișinău

Misiunea diplomatică a lui Oleg Vasnețov, începută în 2018, se încheie în Republica Moldova. Un decret de rechemare a fost semnat de Vladimir Putin, pe 10 septembrie. În aceeași zi, șeful de la Kremlin l-a numit în funcție pe Oleg Ozerov.

Oleg Ozerov este născut în 1958. A absolvit Universitatea MGIMO a Ministerului Afacerilor Externe al URSS și este diplomat din anul 1981. Acesta a activat în diferite funcții în aparatul central al Ministerului de Externe al Rusiei și în străinătate.

În perioada 2010-2017 a fost ambasador în Arabia Saudită. Din mai 2020 s-a ocupat de Forumul de Parteneriat Rusia-Africa, un proiect important pentru Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Putin, la Summitul Rusia-Africa/ Sursa foto: France 24

Ultima vizită a lui Vasnețov, în pretinsa rmn

Ultimul eveniment publica la care a participat Oleg Vasnețov a avut loc, pe 2 septembrie, la Tiraspol.   Alături de pretinșii lideri din regiune, acesta a marcat 34 de ani de la crearea așa numitei republici moldovenești nistrene. Orașul a fost împânzit de drapele ale Rusiei, iar participanții au depus flori la monumentul eroului rus.

Sursa foto: novostipmr.com

Vasnețov a etalat permanent relațiile sale strânse cu separatiștii. El a stat în spatele organizării diferitor provocări în stânga Nistrului, în special în cadrul unor exerciții electorale.

Chiar dacă nu a recunoscut oficial rmn, Federația Rusă controlează teritoriul separatist, inclusiv prin intermediul emisarilor săi.

Armata rusă continuă să staționeze pe teritoriul Republicii Moldova. Rusia încalcă astfel propriile angajamente de retragere totală asumate de Rusia la conferințele OSCE, din 1999 și 2001.

Pe teritoriile separatiste, la Cobasna, se află și unul dintre cele mai mari depozite de arme din lume. Regimul de la Tiraspol nu acceptă o inventariere a depozitului, dar acolo s-ar păstra peste 20 de mii de tone de diferit armament.

Revista presei
Trecând prin noapte