Starul dorit de multe echipe din Europa. Atacantul în ascensiune pe scena fotbalului mondial

Starul dorit de multe echipe din Europa. Atacantul în ascensiune pe scena fotbalului mondial Jonathan David. Sursă foto: Instagram

Jonathan David este unul dintre cei mai promițători atacanți din fotbalul mondial, cu  o carieră care a explodat în ultimii ani.

David a crescut Canada, unde și-a dezvoltat talentul înainte de a se muta în Europa pentru a-și începe cariera profesională.

Valoarea starului canadian

În ceea ce privește valoarea sa pe piața de transfer, Jonathan David este cotat la aproximativ 50 de milioane de euro. Această sumă reflectă performanțele sale impresionante la LOSC Lille și la echipa națională a Canadei. De asemenea, vârsta sa fragedă și abilitățile sale de atacant sunt alte două elemente ce fac din David un jucător foarte valoros.

Jonathan David. Sursă foto: Instagram

Jonathan David. Sursă foto: Instagram

Jonathan David este cunoscut pentru viteza sa impresionantă, abilitatea de a finaliza cu ambele picioare și inteligența sa în joc. Este un atacant complet, capabil să joace atât ca vârf de atac, cât și ca mijlocaș ofensiv. De asemenea, instinctul său de atacant îl ajută să găsească spații în defensiva adversă.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a egalat sâmbătă recordul all-time de goluri marcate al Canadei împotriva Statelor Unite, atacantul echipei Lille, Jonathan David, s-a destăinuit cu privire la viitorul său într-un interviu. Jucătorul în vârstă de 24 de ani se aștepta să părăsească clubul după 5 sezoane de performanțe constante în Ligue 1.

Jonathan David a avut 105 contribuții la goluri în 190 de apariții pentru Lille. De asemenea, președintele clubului Oliver Letang a confirmat că David era disponibil pentru un transfer departe de club.

Interesul echipelor de top din Premier League

Canadianul a fost legat de mai multe echipe de top din Premier League pe parcursul verii. Chelsea, în special, a fost una din echipele cu care tabăra lui David a purtat discuții. De asemenea, au mai fost și echipe precum Arsenal și Manchester United. Cu toate acestea, o mutare nu s-a materializat niciodată.

Jonathan David pe teren. Sursă foto: Instagram

Jonathan David pe teren. Sursă foto: Instagram

În ciuda faptului că Premier League este pe radarul său, el indică o ședere la Lille ca o opțiune viabilă cu negocierile contractuale în curs de desfășurare. Cu un parcurs viitor incert, Jonathan David alege să se concentreze pe prezent. Atacantul se va concentra pe meciurile dintre Canada, unde va încerca să înscrie cât mai multe goluri.

Întotdeauna a fost nevoie de ceva special pentru a răsturna puternicul Paris Saint-Germain de pe locul său. Acel ceva a venit în formația echipei Lille. Tânărul Jonathan David, venit din Brookly, a reprezentat vârful de lance al atacului.

Venit la vârsta de 21 de ani, a făcut parte dintr-o nouă specie de fotbaliști, al căror ochi pentru gol este egalat de aprecierea sa pentru stil. Jonathan David este un om cu o concentrare unică atunci când vine vorba de joc.

Începuturile profesionale ale lui Jonathan David

Născut în Brooklyn înainte de a se muta în Haiti și apoi în Canada, el a semnat primul său contract profesionist în Belgia. După ce a marcat în medie un gol la fiecare două meciuri cu Gent. Astfel, printre pretendenții la semnătura sa s-au numărat în curând unele dintre cele mai importante echipe ale Europei.

Dar Ligue 1 a fost următoarea sa destinație, iar gloria îl aștepta pe atacantul în formă, care a dat lovituri decisive împotriva unor echipe precum PSG și Marseille pentru ca noua sa echipă, Lille, să fie încoronată campioană.

Jonathan David la antrenamente. Sursă foto: Instagram

Jonathan David la antrenamente. Sursă foto: Instagram

După două sezoane la Gent, David s-a alăturat echipei franceze Lille pentru suma de 30 de milioane de euro, devenind cel mai scump transfer canadian de până acum. Jucătorul a reușit performanța de a câștiga titlul Ligue 1 în primul său sezon la club.

Atacantul joacă la Lille în Ligue 1 din 2020, precum și în echipa națională a Canadei. A început să joace fotbal organizat la vârsta de zece ani cu echipa Gloucester Dragons SA din Ottawa. A jucat cu Ottawa Gloucester SC până în 2015. De asemenea, și-a făcut debutul profesionist la seniori cu Gent în 2018.

David a jucat cu echipa de tineret a Canadei la nivelurile U17 și U18 până când a fost mutat la echipa națională de seniori în 2018.

 

 

Revista presei