Ciucă şi-a lansat cartea „În slujba țării” gătind și povestind pe muzică lăutărească. Video

Ciucă şi-a lansat cartea „În slujba țării” gătind și povestind pe muzică lăutărească. Video Nicolae Ciucă: În slujba Țării. Sursa foto: facebook

Fostul premier Nicolae Ciucă și-a lansat cartea „În slujba ţării” pe proprietatea lui Mircea Dinescu de la Cetate, printre bucate alese și muzică lăutărească. Celebrul scriitor a lăudat cartea lui Nicolae Ciucă: „Se vede că este scrisă cu drag, cu sinceritate”.

„Sentimentul care reiese din carte nu ți-l poate da nimeni”, a mai spus Mircea Dinescu, adăugând că „dintre toți candidații, generalul e singurul care are o meserie”.

„Este nemaipomenită, este o formă de confesiune, iubire și admirație pentru femeia română”, a mai spus scriitorul, adăugând că volumul este un exercițiu de sinceritate, iar Nicolae Ciucă n-are aere de general.

Dinescu s-a arătat impresionat de felul în care Nicolae Ciucă scrie despre soția sa, de care este îndrăgostit și acum, la fel ca în urmă cu 41 de ani, când a cunoscut-o.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Ciucă şi-a lansat cartea printre bucate alese și muzică lăutărească

Nicolae Ciucă şi-a prezentat mult discutata carte alături de poetul Mircea Dinescu. Cei doi au gătit mâncăruri tradiţionale din zona Olteniei, ascultând muzică lăutărească şi vorbind despre volumul autobiografic al liderului PNL.

Ciucă a vorbit despre cariera sa militară spunând că „în armată, atunci când încerci să te impui prin forţă, nu reuşeşti să obţii nimic” . Fostul premier a mai spus că „trebuie să îi simţi pe oameni şi ei trebuie să te simtă. Fără simţirea reciprocă, nu se face nimic în viaţă”.

Un moment aparte a fost atunci când Nicolae Ciucă l-a „binecuvântat” pe Mircea Dinescu cu o legătură de cimbru,spunând: „Domnul a dat, Domnul a luat, Domnul fie lăudat”.

Mircea Dinescu: Acest capitol nu poate fi scris de cineva din afară

Scriitorul Mircea Dinescu a spus în emisunea sa „Poezie şi Delicateţuri”, Prima TV, că este „prima dată în istoria omenirii când un soldat fruntaş prezintă cartea unui general”.

Dinescu a mărturisit că „primul capitol - Viaţa mea aşa cum a fost. Popasuri biografice, este nemaipomenită. E un fel de compasiune, de iubirea şi de admiraţie pentru femeile din Oltenia.

Acest capitol nu poate fi scris de cineva din afara Olteniei”, a explicat poetul la începutul emisiunii. Iar Nicolae Ciucă l-a completat subliniind faptul că „Trăirea de acolo nu poate fi decât din trăire”.

Dintre toți candidații Nicolae Ciucă „are o meserie”

Nicolae Ciucă a mai povestit că şi-a cunoscut soţia în urmă cu 41 de ani. Iar Dinescu a dezvăluit că în carte se găsesc şi poveşti despre mâncare, în timp ce liderul PNL scotea pâinea din ţest care era unsă cu roşie pe deasupra”.

Mircea Dinescu a mai spus că dintre toți cei care candidează la Preşedinţia României, Ciucă „are o meserie”, are „o carieră de militar exemplară, fără acel „aer acela de superioritate”.

„Se vede că clar această carte a fost scrisă cu drag. Am simțit vibrația unuia care scrie cu sinceritate despre sine”, a concluzionat Mircea Dinescu. Apoi, cei doi au continuat să gătească punând multe legume şi carne de pui pe grătar.

Fostul premier a mărturisit că dedică această carte „familiei mele și camarazilor mei, cărora le datorez tot ceea ce sunt”, a scris liderul PNL pe social media.

Revista presei
Jocul de-a vacanța