Performanță de record mondial. A cheltuit o sumă infimă, zilnic, și și-a cumpărat trei case

Performanță de record mondial. A cheltuit o sumă infimă, zilnic, și și-a cumpărat trei case Imobiliare. Sursa foto: Freepik

Record. Agentul imobiliar Saki Tamogami, în vârstă de 37 de ani, este recunoscută drept cea mai zgârcită femeie din Japonia pentru dedicarea sa de a economisi bani pe mâncare, haine și îngrijire personală.

„Nu cumpărați niciodată ceva care nu este la reducere!” Saki Tamogami spune că crezul ei de 15 ani a ajutat-o să acumuleze suficienți bani pentru a cumpăra trei proprietăți, un obiectiv pe care și l-a stabilit la 19 ani. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să nu mai cumpere haine noi și să înceapă să aibă mai multă grijă de cele pe care le deținea deja. Apoi a redus costurile cu mâncarea consumând tăiței udon, pâine și ridichi ieftine. Tamogami și-a cumpărat prima proprietate după opt ani de trai modest, iar până în 2019, avea trei locuințe.

Record. Zgârcenia a ajutat-o să-și cumpere trei case

Saki Tamogami, în vârstă de 37 de ani, a uimit Japonia cu frugalitatea ei extremă pe Happy! Bomby Girl în 2019. Ea și-a explicat dragostea pentru conservarea banilor, spunând că rareori a depășit alocația de 200 de yeni (1,4 $) pentru masă. Pentru a economisi bani, ea gătea acasă, mânca din oale de gătit și folosea alimente ieftine, cu o felie ocazională de somon la preț redus.

Când părul i-a devenit suficient de lung, Saki Tamogami l-a vândut pentru 3.100 de yeni (20 de dolari) în loc să se coafeze. Bugetul ei alimentar pentru o jumătate de lună a fost acoperit. În ciuda greutăților, agentul imobiliar japonez a găsit plăcere în a economisi bani și în a-și vedea contul bancar crescând.

Ne puteți urmări și pe Google News
Imobiliare

Imobiliare. Sursa foto Pixabay

La 27 de ani, Saki Tamogami a economisit suficienți bani pentru a cumpăra o casă în Saitama, la nord de Tokyo, pentru 10 milioane de yeni (69.000 de dolari). Ea a închiriat-o imediat, plătind ipoteca cu chiria lunară, și a locuit cât mai puțin posibil. După doi ani, a achiziționat a doua casă pentru 18 milioane de yeni (124.000 de dolari), iar cinci ani mai târziu, a cumpărat a treia casă pentru 37 de milioane de yeni (256.000 de dolari).

A făcut sacrificii zilnice

După ce și-a atins obiectivul, Saki încă trăiește frugal și economisește bani pentru a ajuta pisicile salvate. Ea a creat o cafenea pentru pisici la etajul inferior al uneia dintre locuințele sale și speră să investească în altele.

Narațiunea lui Saki Tamogami a stârnit comentarii mixte, unii complimentându-i determinarea, iar alții avertizând-o că își riscă viața consumând alimente de calitate inferioară și sacrificându-și nevoile pentru beneficii bănești.

Revista presei
Sarek