Soluție briliantă pentru o mărire de salariu. Cum vei câștiga mai mulți bani

Soluție briliantă pentru o mărire de salariu. Cum vei câștiga mai mulți bani Salariu. Sursa foto: Alina Kuptsova/ Pixabay

Un manager de produs Meta care urăște să își negocieze salariul explică modul în care abordează discuțiile despre compensații

Sarra Bounouh, manager de produs la Meta, împărtășește câteva sfaturi pentru negocierea remunerației înainte de a se alătura unei companii sau atunci când încearcă să fie promovată. Ea crede că a avea oferte concurente este cea mai bună strategie, deoarece oferă alternative și mai multă încredere. Este, de asemenea, una dintre cele mai bazate pe date strategii, deoarece puteți furniza cifre din oferta concurentă. Bounouh a încercat fără succes să își negocieze salariul atunci când și-a transformat stagiul într-un rol cu normă întreagă la Accenture, deoarece nu a avut o ofertă concurentă.

Cum să câștigi un salariu cât mai bun

Exersarea discursului este esențială în negocierea unei promovări sau a unei măriri de salariu. Ea ia în considerare modul în care abilitățile sale se potrivesc cu postul și ține cont de o contraofertă rezonabilă. După Accenture, și-a exersat argumentele pentru fiecare loc de muncă și a crescut salariul oferit pentru toate cele trei locuri de muncă: Microsoft cu 32%, Snap cu 19% și Meta cu 37%.

Evitați să oferiți mai întâi o cifră, iar dacă o faceți, n-o faceți fără cercetare. Folosiți resurse precum Levels.fyi sau Glassdoor pentru a vedea ofertele recente și compensațiile care au sens pentru rolul respectiv. Bounouh preferă să își negocieze nivelul și remunerația odată ce există o ofertă pe masă. Ea refuză politicos să împărtășească o cifră spunându-i recrutorului: „Nu am o cifră pentru dvs. chiar acum. Va trebui să fac câteva cercetări înainte de a reveni la dumneavoastră. În acest stadiu al procesului, mă concentrez mai mult pe întâlnirea cu managerul și echipa de recrutare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Remunerația tehnicienilor are de obicei trei componente principale: o bază, determinată în funcție de vechime; un bonus de angajare sau unul anual; și unități de acțiuni restricționate. Negocierea nivelului rolului tău, care determină remunerația în toate cele trei categorii, este greu de realizat. Bounouh și-a concentrat majoritatea negocierilor în jurul acțiunilor și bonusului, cu excepția Microsoft, când nu a considerat că nivelul oferit se aliniază cu experiența sa.

Cum ajungi la bonusuri de performanță

Creșterea salariului de bază poate contribui, de asemenea, la creșterea bonusurilor de performanță țintă, care pot reprezenta între 10% și 20% din salariul de bază, în funcție de nivel și de companie. O altă strategie este de a aduce oferte concurente cu componente individuale mai mari. Cu toate acestea, ea nu recomandă începerea unui „război al licitațiilor” între ofertele concurente.

Solicitați compensația integrală deodată, în loc să negociați diferitele componente în etape diferite.

 

 

Revista presei
Stăpânul muntelui