Fostul președinte George W. Bush nu spune cu cine va vota

Fostul președinte George W. Bush nu spune cu cine va vota

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii George W. Bush nu își face publică decizia de vot pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

George W. Bush nu își face cunoscută susținerea electorală

George W. Bush, nu intenţionează să anunţe pe cine susţine sau să exprime modul în care el sau soţia sa Laura vor vota în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al fostului președinte american cere discreție și spune că Bush junior „s-a retras din politică cu mulţi ani în urmă”.

George W. Bush nu a votat cu republicanii nici în 2016

La alegerile prezidențiale din 2016, republicanul George W Bush declarase că nu l-a votat pe Donald Trump. Acesta este foarte posibil să nu fi trecut cu vederea declarațiile critice ale lui Donald Trump la adresa politicii duse de admnistrația lui.

Ne puteți urmări și pe Google News

Donald Trump declara atunci că votul lui Bush nu avea nicio relevanță.

„Eu am fost foarte critic la adresa lui, pentru că ne-a băgat în Irak, o decizie evident oribilă. Dar, sincer, nu cred să aibă vreun impact. Nu are niciun impact.”, spunea în 2016 Donald Trump

Unii Republicani „părăsec corabia” în 2024

Cu doar o zi înainte, vicepreşedintele lui Bush, Dick Cheney, a anunţat că nu va vota cu Republicanul, ci o va vota pentru candidata de stnga radicală a Democraților la prezidenţiale, Kamala Harris.

Fost vicepreşedinte în mandatul lui Bush între 2001 şi 2009, Cheney a declarat vineri că „în istoria de 248 de ani a naţiunii noastre, nu a existat niciodată un individ care să reprezinte o ameninţare mai mare pentru republica noastră decât Donald Trump”.

Kamala Harris a salutat declarația lui Dick Cheney şi a fiicei sale Liz, fostă deputată, și a menționat că acțiunea de a nu vota cu propriul partid este una „curajoasă”.

Vicepreşedintele lui Donald Trump, Mike Pence, a declarat, la rândul lui, că nu îl va susţine pe fostul său şef, dar nu și-a arătat sprijinul nici pentru Kamala Harris.

Revista presei
Teatru. Volumul 1