Aproape 1,5 milioane de mașini, rechemate în service

Aproape 1,5 milioane de mașini, rechemate în service RAM 1500 / sursa foto: captura video

Compania mamă a Chrysler, Stellantis, a decis ca 1,46 milioane de vehicule din întreaga lume să fie rechemate în service , din cauza unor probleme tehnice.

Aproape 1,5 milioane de mașini Chrysler, rechemate în service

Compania Stellantis deschide astfel o nouă filă în istoria sa, cu una dintre cele mai masive rechemări în service de autovehicule. Reprezentanții companiei mamă a Chrysler au anunțat, sâmbătă, că recheamă 1,46 milioane de autovehicule din întreaga lume din cauza unei defecțiuni a software-ului sistemului de frânare.

Este vorba despre un sistem antiblocare, care dacă nu funcționează adecvat poate crește riscul de accident, potrivit Reuters.

Ce mașini sunt rechemate în service de Stellantis

Rechemarea include aproape 1,23 milioane de camionete Ram 1500, modelele din 2019 și 2021-2024, în Statele Unite, precum și de aproximativ 159.000 de vehicule din Canada, 13.000 din Mexic și 61.000 din afara Americii de Nord.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că o defecțiune a software-ului poate duce la dezactivarea sistemului electronic de control al stabilității către modulul de control al sistemului de frânare antiblocare.

stellantis

Stellantis / sursa foto: Stellantis.com

Problema face ca vehiculele să nu respecte un standard federal de siguranță pentru autovehicule cu privire la sistemele de control electornic al stabilității.

Stellantis a explicat că, dacă apare problema, luminile indicatoare ABS, ESC, Adaptive Cruise Control și Forward Collision Warning vor fi aprinse la pornirea vehiculului, indicând că sistemele nu funcționează. Frânarea de bază ar funcționa, au adăugat reprezentanții companiei.

Stellantis a mai comunicat că, deocamdată, nu cunoaște vreun caz de accident sau de rănire a vreunei persoane.

Peste 30.000 de mașini Jeep Gladiator și Jeep Wrangler, de asemenea rechemate în service

Compnia Stellantis a mai anunțat sâmbătă că va rechema aproximativ 33.000 de vehicule model Jeep Gladiator din 2020-2024 și vehicule Jeep Wrangler din 2018-2024, din cauza unei potențiale probleme de scurtcircuit intern în panoul de control al vehiculelor.

Stellantis este un nou constructor de automobile, format prin fuziunea dintre PSA Peugeot-Citroën și FCA Fiat Chrysler Automobiles. În prezent compania dezvoltă modele electrice pentru toate mărcile grupului.

Revista presei
Teatru. Volumul 2