Doliu în fotbal. A murit unul dintre cei mai apreciați căpitani

Doliu în fotbal. A murit unul dintre cei mai apreciați căpitani Sursa foto: Arhiva EVZ

Ron Yeats, fostul căpitanul al formației Liverpool, s-a stins la 86 de ani.  În anii de glorie, scoțianul a ocupat poziția de fundaș și a avut rezultate notabile. În ultima parte a vieții, acesta s-a luptat cu o boală nemiloasă.

A murit un fost căpitan al echipei Liverpool

Alături de echipa sa de suflet, fostul fundaș a câştigat titlul în Second Division, victorie obținută în 1962. De asemenea, pe lista reușitelor sale se numărau două titluri în prima ligă.

La Liverpool a bifat 454 de dueluri importante, însă în 1971 a făcut o schimbare majoră, semnând cu Tranmere Rovers.

Diagnosticat cu Alzheimer

De-a lungul carierei sale, acesta a avut sute de apariții în calitate de căpitan și s-a bucurat de aprecierea suporterilor. Ron Yeats a fost surclasat doar de Steven Gerrard, un alt nume important în lumea fotbalului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Liverpool

Ron Yeats. Sursa foto: Instagram/ Liverpool

La începutul acestui an, fostul fundaș a fost diagnosticat cu Alzheimer. De altfel, acesta a decis să se retragă din viața publică în urma cu mai mulți ani.

Doliu la Liverpool

Vestea morții sale a fost dată de reprezentanții echipei. Pe rețelele de socializare, aceștia au transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia lui Ron.

„Liverpool FC deplânge trecerea în nefiinţă a legendarului fost căpitan Ron Yeats. Așa cum a zis Bill Shankly, el a fost un colos în istoria clubului. Gândurile tuturor celor de la LFC sunt alături de soţia lui Ron, Ann, de întreaga sa familie şi de prietenii săi în aceste momente triste”, a fost anunțul celor de la Liverpool.

Mai mult, în semn de respect pentru regretatul fundaș, steagurile de pe Anfield au fost coborâte la jumătatea catargului.

Înainte de a ajunge celebru, fostul jucător a trecut pe la  Dundee United. De asemenea, acesta a îmbrăcat tricoul celor de la Stalybridge Celtic şi Barrow. În 1961, acesta a acceptat provocarea de a juca pentru clubul din Anglia.

Revista presei
Teatru. Volumul 1