Trump promite transparență în cazul Epstein. Va publica lista de clienți

Trump promite transparență în cazul Epstein. Va publica lista de clienți

Candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a declarat că nu se va teme, dacă va fi reales, de publicarea „listei de clienți” ai lui  Jeffrey Epstein, pe care se presupune că apar numeroși politicieni de rang înalt și oameni de afacei care au participat la orgii cu minore.

Donald Trump nu are emoții dacă se publică lista lui Epstein

Fostul președinte american a declarat că „din fericire nu a fost unul dintre ei”, referindu-se la persoanele publice care și-ar regăsi numele pe „lista de persoane” a lui Epstein.

Trump a subliniat că nu a vizitat niciodată insula privată a lui Epstein, Little Saint James, care este renumită pentru presupusele abuzuri asupra a numeroase tinere și minore.

„Nu am fost niciodată pe insula lui, din fericire, dar mulți oameni au făcut-o”, a declarat Trump ferm.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul președinte a subliniat că nu a făcut nicio vizită pe insulă, „dar mulți oameni mari au mers pe acea insulă. Din fericire, nu am fost unul dintre ei.”

Epstein a murit în condiții dubioase în pușcărie

Omul de afaceri  a fost acuzat în mai multe procese penale de pedofilie și abuz sexual asupra a zeci de tinere, începând cu anul 2008. Toate acestea se petreceau pe proprietățile sale din New York și Florida. El și-a folosit insula și alte proprietăți de lux pentru a atrage mulți oameni puternici.

Dar la scurtă vreme după ce a fost arestat, Epstein a fost găsit mort în celula sa din închisoarea din Manhattan, în august 2019. Moartea sa a fost declarată sinucidere de autorități, dar foarte mulți oameni politici au spus că ar putea fi vorba despre o crimă mușamalizată. Și asta exact din cazuza listei, pe care ar apărea decidenți importanți de la Washington.

Jeffrey Epstein risca până la 45 de ani de închisoare pentru acuzațiile care i s-au adus, ceea ce pentru sistemul american - care include pedepse precum cea capitală, închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată sau condamnări de sute de ani de pușcărie - era o pedeapsă destul de ușoară.

Documente noi au ieșit la iveală după moartea lui Epstein

Documente nedesigilate au fost găsite în luna ianuarie a acestui an. Acestea au legătură cu procesul pentru defăimare intentat de acuzatoarea Epstein Virginia Giuffre împotriva lui Ghislaine Maxwell.

Documentele au dezvăluit numele a peste 170 de persoane care au avut legături cu Epstein. Aceste documente au inclus mai multe nume de mari din politica americană.

Donald Trump declară că numele lui nu este pe listă

Referindu-se în mod special la secretul din jurul listei complete a „clienților” lui Epstein care l-au vizitat pe Micul Saint James, Trump a spus: „Da, este foarte interesant, nu-i așa? (...) Cu siguranță aș arunca o privire la asta”.

Pe lângă poziția sa față de dosarele lui Epstein, Trump și-a arătat interesul să facă publice documente legate de asasinarea fostului președinte John F. Kennedy, dacă va fi ales. „Dar da, aș fi înclinat să fac Epstein”, a reiterat Trump. „Nu aș avea nicio problemă cu asta.”

Trump promite transparență

Rămâne de văzut dacă Trump se va ține de cuvânt și va da publicității documentele promise, dacă va fi reales.

Angajamentul său de transparență în ceea ce privește tranzacțiile lui Jeffrey Epstein și expunerea potențială a pedofililor rămâne un punct de interes semnificativ atât pentru public, cât și pentru mass-media.

Pe baza faptului că a fost un miliardar celebru, că organiza petrecerilor pe insula Little Saint James cu politicieni și oameni de afaceri, și că a fost acuzat de pedofilie și abuz sexual, Lisa Bryant a regizat un miniserial documentar după viața lui, intitulat „Jeffrey Epstein: Obscen de bogat”. Filmul este bazat pe poveștile victimelor.

Revista presei