În ce țări se bea cea mai multă bere. Statul de pe primul loc e o surpriză

În ce țări se bea cea mai multă bere. Statul de pe primul loc e o surpriză Sursa foto Barons Beverage Services/ Bere

Industria mondială a berii este uriașă. Aceasta contribuie cu peste o jumătate de trilion la PIB-ul global. De la exportatorii de orz și hamei, precum Franța și Argentina, la producătorii majori de bere, precum Brazilia și China, industria este interconectată la nivel global, rămânând în același timp foarte localizată.

Mai exact, 89% din consumabilele utilizate în sectorul berii sunt produse pe piața internă unde este vândută berea.

Acest grafic arată care sunt țările în care se bea cea mai multă bere, pe baza datelor furnizate de Kirin Holdings.

Care sunt statele ce beau cea mai multă bere

Sursa foto: Visual Capitalist/ Care sunt statele ce beau cea mai multă bere

Cele mai mari piețe de bere din lume

Iată primele 10 de țări consumatoare în funcție de consumul total în 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News
Țările care beau cea mai multă bere din lume

Sursa foto: Visual Capitalist/ Țările care beau cea mai multă bere din lume

După cum arată tabelul de mai sus, China, SUA și Brazilia reprezintă mai mult de 40% din consumul mondial de bere.

Cum este piața în primele trei state de pe primele locuri?

China ocupă primul loc. Aceasta este o poziție pe care a deținut-o în ultimii 20 de ani consecutivi. Mai mult, statul chinez este cel mai mare producător de bere din lume. Numai în 2023, 7.000 de noi întreprinderi de bere au intrat pe piață. În ansamblu, berile autohtone reprezintă 90% din industria chineză a berii. Cei mai mari jucători sunt Snow Beer și Tsingtao. Fiind piața berii cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial, se estimează că veniturile vor ajunge la 124,2 miliarde de dolari în 2024.

America ocupă locul al doilea, consumând aproximativ jumătate din cantitatea de bere pe care o consumă China. Deși Bud Light a fost cea mai vândută bere în 2022, aceasta aa juns să fie eclipsată de Modelo Especial. Pe piața berii din SUA, în valoare de 116,9 miliarde de dolari, berea autohtonă reprezintă cea mai mare parte, cu 63,6% din total, urmată de berea importată, cu 23,2%, și de berea artizanală, cu 13,3% în 2023.

Urmează Brazilia, care reprezintă 7,8% din consumul global. În 2024, se estimează că piața braziliană a berii va genera venituri de 49,3 miliarde de dolari, cea mai valoroasă marcă de bere fiind Brahma, cunoscută pentru berile sale palide.

În general, berea este cea mai consumată băutură din America, reprezentând 54% din consumul înregistrat în rândul băuturilor alcoolice, conform visualcapitalist.com.

Revista presei
Teatru. Volumul 2