Sondaj EVZ. Care este cel mai mare defect al românilor

Sondaj EVZ. Care este cel mai mare defect al românilor Sursa foto: Facebook/ români

Pe pagina de Youtube „HAI România” a fost postat un sondaj în care cetățenii pot vota care este principalul defect al românilor. Aceștia au avut de ales din patru variante de răspuns.

Totuși, ei au avut și varianta de a scrie în comentarii defectul principal al românilor. 

Care este cel mai mare defect al românilor?

În cadrul sondajului au votat 2.700 de oameni și au comentat 82. De asemenea, postarea a strâns 281 de like-uri.  În urma rezultatelor sondajului, cu un procent de 57%, cel mai mare defect al românilor este „Trădarea”.  Pe cea de-a doua poziție, cu un procent de 20%, se află „Incultura”. Nici „Lăcomia” nu a fost uitată în acest top. Ea se clasează pe a treia poziție cu un procent de 11%. 

Se pare că românii nu sunt atât de mincinoși. Conform sondajului, „Minciuna” nu este un defect atât de mare la români. Varianta aceasta a fost aleasă cu un procent de 6%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care doresc să voteze în cadrul sondajului și să-și spună și părerea o pot face în continuare aici.

Analiza comentariilor

Aruncând un ochi prin comentarii, românii s-au arătat destul de înverșunați. Pe lângă variantele oferite în cadrul sondajului, ei au mai amintit și inconsecvența, lipsa de unitate, de educație. Foarte mulți au spus că „toate cele de mai sus” trebuiesc votate pentru titlul de „cel mai mare defect al românilor”. Se pare că în viziunea lor, românii chiar au foarte multe probleme. 

Utilizatorul @vioricaneagoe4575 a avut cel mai apreciat comentariu. Aceasta a scris că „Românii sunt cu capul în nori.Privesc mai mult la stele decât la aspectele practice ale vieții. Naivitatea este defectul mare al românilor. Blândețea, compasiunea, o inimă largă în care intră tot pământul. Nu știe să fie nici egoist total, nici rău, poate puțin invidios că expresie a neputinței. Poate că răbdarea este un alt defect mare. Românul are milă de aproapele lui, nu numai de români ci de orice om care este în necaz.

Noi nu avem palate, castele că pe Valea Loarei că în Austria, Anglia, Spania, Portugalia....Pentru că n-am avut colonii, nu ne-am construit o civilizație de "admirat" pe sângele altora. Noi vrem să fim lăsați în pace să ne iubim „sărăcia și nevoile și neamul”. Am citit undeva că nu orice om poate să fie român. În fața lui Dumnezeu însă este bine să fii român .Uitați-vă în jurul dumneavoastră, nu la aparențe ,la profunzimile acestui copil mare care nici hoț  nu știe să fie. Nu idealizez, doar nu mă iau după aparențe”. 

De asemenea, și comentariul lui @mihaimihaila3636 a fost pe placul celor ce au luat parte la sondaj. „Defectele sunt importate. Noi românii facem tot ce putem că să ne fie bine, problema e că nu suntem uniți, dar cauza acestei probleme sunt străinii care au impus conducătorii și regulile lor”, spune utilizatorul. 

Un alt utilizator a fost ceva mai inspirat și a venit cu o poezie pentru situația românilor. 

„Pe noi mereu ne vinde cineva, Nu e poveste și nu e amăgire, Cred că ne e trădarea-n fire, La noi totul-i de mucava !!!” a scris @marcelacaba1863.

Revista presei
Pași în gol. Volumul 2