Atenție la limbajul corpului. Ce gest subtil arată că cineva nu te place

Atenție la limbajul corpului. Ce gest subtil arată că cineva nu te place Sursa foto Allen Shool of Health Sciences/ Gesturi

Îți poți da seama dacă cineva se bucură sau nu de compania ta doar evaluându-i limbajul corpului. Anumite gesturi precum rotirea ochilor, distanța fizică, întoarcerea sau evitarea atingerii sunt destul de evident de descifrat. Acestea sugerează  faptul că persoana nu dorește să fie în preajma ta. Totuși, altele pot fi mai dificil de deslușit. Astfel, Adrianne Carter, un expert în limbajul corpului cunoscut sub numele de „The Face Whisperer”, a împărtășit un gest care este adesea trecut cu vederea de oameni.

Foarte mulți dintre noi fac acest semn fără să ne dăm seama.

La ce gest trebuie să fim atenți?

Ea și-a întrebat cei 512.000 de fani TikTok: „Știți ce înseamnă asta?”, înainte de a-și freca nasul cu o mână.

@adriannebodylanguage

What do you think? #bodylanguage #bodylanguageexpert #fyp #bodylanguagetips

Ne puteți urmări și pe Google News

♬ original sound - Body Language Expert

„Este vorba de tragerea sau frecarea nasului. Acest gest poate însemna adesea că cuiva nu îi place ceea ce aude sau că nu este de acord cu ceea ce se spune sau cu ceea ce aude”, a continuat aceasta.

Adrianne crede că această mișcare poate însemna că persoana nu împărtășește nici gândurile sau sentimentele tale.

„Ar putea însemna că nu le place sau nu sunt de acord cu ceea ce tocmai au spus ei înșiși sau că nu au încredere deplină. Așadar, este adesea un semn de antipatie sau de respingere”, a continuat aceasta.

Videoclipul a adunat peste 76.500 de aprecieri de când a fost postat pe TikTok. Mai mult, se pare că oamenii chiar rezonează cu informațiile împărtășite.

Ce comentarii a stârnit clipul?

„Lol, fratele meu își freacă nasul când minte în legătură cu ceva. Nu-și dă seama că face asta și așa îl prind cu minciuna”, a transmis un internaut. Un al doilea utilizator a scris că „eu fac asta când oamenii vorbesc tot timpul.”

„Încep să fac asta atunci când nu vreau să vorbesc cu persoana respectivă”, a recunoscut altul.

Dar alții nu au fost atât de siguri de teorie. Ei au spus că de multe ori își freacă nasul din motive diferite.

„Gestul meu înseamnă că pur și simplu «mă mănâncă nasul»”, a scris un utilizator.

Altcineva a adăugat că „nu, este un lucru nervos pentru mine atunci când mă simt antisocial la locul de muncă, mulțumesc totuși!”, conform mirror.com.

 

Revista presei
Pași în gol. Volumul 2