Pragul de impozitare a pensiilor a fost modificat prin proiectul PNL din Parlament. Pensiile mai mici de 3000 de lei, neimpozitate

Pragul de impozitare a pensiilor a fost modificat prin proiectul PNL din Parlament. Pensiile mai mici de 3000 de lei, neimpozitate Pensii. Sursa foto: INQUAM

Legea PNL care ridică pragul de impozitare a pensiilor de la 2000 la 3000 lei a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Pragul de impozitare a pensiilor a fost modificat prin proiectul PNL din Parlament. Pensiile mai mici de 3000 de lei, neimpozitate. Proiectul privind ridicarea pragului de impozitare de la 2000 la 3000 de lei a fost adoptat săptămâna aceasta în Parlament și promulgat astăzi de președintele Klaus Iohannis.

Legea PNL a fost promulgată

Prin această măsură, peste 3 milioane de pensii nu vor mai fi impozitate. Se vor da pensii mai mari în fiecare lună pentru beneficiarii de pensii sub 3 mii de lei.

Pensii

Pensii. Sursa foto: Facebook/ BNS

Pentru pensiile mai mari de 3000 de lei impozitarea se va face doar pentru sumele care depășesc acest prag. Astfel, pentru o pensie de 4000 de lei, impozitarea de 10% se va face doar pentru 1000 de lei, iar persoana va rămâne cu o pensie de 3.900 de lei. Proiectul depus de PNL a trecut de Senatul României încă în data de 19 decembrie 2022.

Ce spune Raluca Turcan, inițiatoarea proiectului

„Creşterea plafonului de impozitare a pensiilor este o măsură care vine în continuarea reformei de recalculare a tuturor pensiilor din România. Acest proiect a fost depus în anul 2022”, a declarat Raluca Turcan, inițiatoarea proiectului de modificare a pragului de impozitare a pensiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Raluca Turcan, ministrul Culturii

Raluca Turcan. Sursa Foto: Twitter/X

Raluca Turcan a mai spus că primul pas s-a făcut în anul 2021, atunci când era ministru al muncii şi când a decis să adugă 1.000 de angajaţi noi în casele de pensii, pentru a transpune dosarele cu şina în format electronic şi a putea face recalcularea tuturor dosarelor într-un timp foarte scurt.

Primul pas s-a făcut în 2021

„Recalcularea pensiilor din anul 2024 nu ar fi fost posibilă fără deciziile luate în urmă cu 3 ani! Recalcularea pensiilor cu pixul şi hârtia ne-ar fi dus cu reforma peste câţiva ani! Tot în anul 2021, am inclus această reformă în PNRR, pentru a mă asigura că, oricum s-ar numi ministrul muncii, reforma pensiilor să fie un proces ireversibil, precum şi o obligaţie fermă pentru Guvernul în funcţie”, a spus Turcan.

Revista presei