Cazul unic al unui bărbat din China. De ce a ajuns la spital

Cazul unic al unui bărbat din China. De ce a ajuns la spital gândac de bucătărie. Sursă foto: Freepik

Un bărbat din China a simțit că ceva nu este în regulă cu el. Într-o noapte, a simțit că ceva se mișcă în nasul său. Astfel, a decis să meargă la medic, moment în care a descoperit că avea un gândac blocat în trahee.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Haikou, provincia Hainan din China, a trăit recent cel mai urât coșmar. Într-o noapte, în timp ce dormea, s-a trezit cu o senzație ciudată că ceva i se mișca în nas. Apoi a simțit că senzația coboară pe gât. Așa că a început să tușească și într-un final s-a culcat la loc. A doua zi, a uitat de întregul incident și-a continuat treaba. Peste câteva zile, și-a dat seama că respirația lui încă mirosea dezgustător și a început să tușească o spumă galbenă. Așa că, a decis să solicite ajutor medical.

Cazul unic al unui bărbat din China

Bărbatul din China a mers mai întâi la un specialist ORL de la Spitalul Hainan. Dar într-o examinare a tractului respirator superior nu a fost găsit nimic suspect. Cu toate acestea, pacientul era convins că era ceva în neregulă, așa că a fost trimis la Dr. Lin Ling, medic de boli respiratorii și terapie intensivă la spital. Acesta a efectuat o tomografie computerizată toracică și a descoperit o umbră în segmentul lobului inferior drept, ceea ce indica faptul că un obiect străin rămăsese blocat acolo. Calea de acțiune recomandată a fost o bronhoscopie minim invazivă.

„În timpul procedurii, am văzut clar ceva cu aripi în bronhie. Corpul străin era învelit într-o membrană. După ce am aspirat lichidul din jur, corpul străin a fost expus. Era un gândac de bucătărie” a declarat Dr. Lin.

Ne puteți urmări și pe Google News

După îndepărtarea insectei din traheea bărbatului, zona a fost curățată și sterilizată în mod repetat. Astfel încât, mirosul urât emanat de aceasta a dispărut complet la scurt timp. Bărbatul în vârstă de 58 de ani și-a revenit complet și a fost externat în ziua următoare.

Dr. Lin Ling a declarat că astfel de cazuri bizare sunt foarte rare. Dar a sfătuit pe oricine are motive să creadă că are un corp străin blocat în tractul respirator inferior să solicite asistență medicală cât mai curând posibil.

Revista presei
Singurătatea mărilor