Cursa strânsă între Harris și Trump. Alegătorii care ar putea face diferența

Cursa strânsă între Harris și Trump. Alegătorii care ar putea face diferența Alegeri SUA. Sursă foto: Freepik

Vicepreședintele Kamala Harris este favorita unei anumite categorii de alegători. Potrivit datelor, latino-americanii din gospodăriile vorbitoare de spaniolă o vor vota într-o proporție mai mare decât cele vorbitoare de engleză, potrivit unui nou sondaj privind alegătorii latino-americani eligibili.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 3.000 de latino-americani între 3 și 23 august. Acesta arată că 59% au declarat că ar vota cu Harris dacă alegerile ar avea loc astăzi, față de 32% pentru Trump.

Cursa electorală Trump-Harris

În rândul gospodăriilor latino-americane vorbitoare de limba engleză, avansul lui Harris față de Trump se restrânge semnificativ. Puțin peste jumătate (51%) din gospodăriile vorbitoare de limbă engleză o susțin pe Harris, în timp ce susținerea lui Trump în rândul acestora crește la 38%.

În gospodăriile în care predomină limba spaniolă, Harris atrage 64% din votanții latino, în timp ce Trump scade la 30%. În gospodăriile bilingve, latinii chestionați se împart în 54% pentru Harris, 33% pentru Trump.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul publicat de UnidosUS, cel mai mare grup de susținere a latino-americanilor, a fost realizat de BSP Research. Este o firmă de sondaje democrată al cărei co-fondator, Matt Baretto, este, de asemenea, agent de sondaje pentru Harris. Marja de eroare a sondajului este de plus sau minus 1,8%, iar un sfert dintre respondenți au participat la sondaj în limba spaniolă.

Latino-americanii, de partea democraților

UnidosUS Action Fund, ramura politică a UnidosUS, a sprijinit-o pe Harris. Clarissa Martinez de Castro, vicepreședintele UnidosUS pentru Inițiativa votului latino, a declarat că alegătorii latino care se simt mai confortabil vorbind în spaniolă „văd un nivel mai ridicat de aliniere cu Partidul Democrat” atunci când vine vorba de valorile lor.

De exemplu, atunci când au fost întrebați care partid le împărtășește valorile în ceea ce privește viziunea lor asupra visului american, 55% dintre cei din gospodăriile vorbitoare de spaniolă au ales democrații, iar 22% au ales republicanii. În gospodăriile vorbitoare de limbă engleză, procentul a fost de 39% democrați și 25% republicani. În gospodăriile bilingve, împărțirea a fost de 39% democrați și 33% republicani.

Campanie electorală și promisiuni

În general, aproximativ 75% dintre latino-americani pot vorbi spaniola destul de bine sau foarte bine, iar 63% vorbesc un amestec de engleză și spaniolă, a raportat anul trecut Pew Research Center.

„Grupul care este cel mai pro-democrat este recent naturalizat, este vorba de imigranții înșiși. Acest lucru scade considerabil în a doua și masiv în a treia și a patra generație, a declarat Mike Madrid. Acesta este consultant republican, dar nu îl susține pe Trump. Aproximativ 76% dintre alegătorii hispanici eligibili sunt născuți în SUA, potrivit Pew.

Madrid a declarat că campania lui Harris pare să recunoască acest lucru. Ea se concentrează pe costurile locuințelor și ale asistenței medicale. De asemenea, adoptă o viziune mai moderată cu privire la securitatea frontierelor - ceea ce se adresează unei pături mai largi de alegători latini și nu numai. „Ei vorbesc despre ceea ce latinii ne-au spus că vor să audă”, a spus Madrid.

Recuperarea alegătorilor după renunțarea lui Biden

PreședinteleJoe Biden a renunțat la cursa prezidențială din acest an pe fondul cifrelor slabe din sondaje. Acesta a atras 65% din totalul voturilor exprimate de latini în 2020, comparativ cu 32% pentru Trump.  Dar cifrele sale au rămas serios în urmă după prestația dezastruoasă la dezbateri, ca și în cazul altor grupuri. Un sondaj Pew Research Center din iulie îl arăta la egalitate cu Trump în rândul alegătorilor hispanici înregistrați, cu 36%.

Roberto Suro este profesor de jurnalism și politici publice la Universitatea din California de Sud. Acesta a declarat că sondajele generale realizate de Harris în rândul hispanicilor arată că a „redresat situația”, la fel ca în cazul altor grupuri electorale. Dar, a adăugat el, „59% nu este deloc o cifră bună pentru un democrat în cazul latinilor”, a spus Suro.

„Harris a recuperat cea mai mare parte din terenul pe care Biden l-a pierdut în ultimul an”, a spus el. „Dar este încă o cursă și ea nu este neapărat în frunte”, deoarece ea trebuie încă să atingă procentul de 65% de alegători latino pe care Biden l-a obținut în 2020, conform Yahoo News.

Revista presei
Pasajul. Volumul 2