„Cruciada” anti-turism. Noua Zeelandă triplează taxa de intrare

„Cruciada” anti-turism. Noua Zeelandă triplează taxa de intrare Noua Zeelandă. Sursa foto: dreamstime.com

„Cruciada” nebună anti-turism ia amploare. Noua Zeelandă va tripla taxele de intrare pentru turiști, care în curând vor plăti 100 de dolari locali (aproximativ 56 de euro).

Noua Zeelandă, noi metode de spoliere a turiștilor

La care trebuie adăugați cei 17-23 de dolari NZ pentru Eta, autorizația electronică, similară cu Esta, necesară pentru a intra ca turist în Statele Unite, scumpită, şi ea, recent, astfel încât costul total doar pentru acces - toate acestea trebuie plătite în momentul solicitării „vizei” - va fi în jur de 70 de euro.

Guvernul de la Wellington a anunțat scumpirea marţi, vestea provocând destul de multe critici din partea lucrătorilor locali din turism, convinşi că taxa mai mare îi va descuraja pe vizitatori.

În splendida țară oceanică, situată aproape la antipozii Italiei, una dintre cele mai atractive destinații din lume pentru cei care iubesc turismul în natură, drumețiile, dar și călătoriile on-the -road, precum și una dintre cele mai sigure pentru călătorii singuri (și pentru femei), exista deja o taxă de intrare de 35 de dolari neozeelandezi, pe lângă costul ETA, care variează între 17 şi 23 de dolari locali, în funcție dacă procedura este activată prin web, sau pe o aplicație dedicată .

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum justifică Noua Zeelandă creșterile de taxe pentru turiști

Potrivit guvernului, majorarea taxei pentru vizitatorii internaționali, care are scop conservarea terenurilor, este menită să „garanteze că în timpul vizitei lor, vizitatorii contribuie la serviciile publice și la experiențe de înaltă calitate”.

La fel ca multe locații turistice mondiale celebre, Noua Zeelandă a trebuit și trebuie să se confrunte cu impactul turiștilor asupra mediului natural și cu o perenă criticitate a infrastructurilor puse la încercare de marele număr de vizitatori.

Potrivit guvernului taxa de 35 de dolari introdusă– într-o mișcare care, retrospectiv, s-a dovedit a fi orice altceva decât strategică – în iulie 2019, nu este suficientă pentru a acoperi costurile asociate cu un număr atat de mare de vizitatori. Guvernul de la Wellington declară că este sigur că tariful va rămâne competitiv și e încrezător că Aotearoa - acesta este numele maori al arhipelagului - va continua să fie văzută ca o destinație atractivă.

Milford Sound Noua Zeelanda

Milford Sound Noua Zeelanda / By Wikikiwiman at English Wikipedia - Transferred from en.wikipedia to Commons., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6617518

Industria turismului, înfuriată de deciziile guvernului

Cu toate acestea, Asociația Industriei Turismului din Noua Zeelandă consideră că taxele mai mari vor descuraja vizitatorii, mai ales că acest sector încă se luptă să-și revină după închiderile stricte ale granițelor implementate în timpul pandemiei de covid.

„Redresarea turismului din Noua Zeelandă se desfăşoară mai lent față de restul lumii, iar acest lucru va submina și mai mult competitivitatea noastră globală”, a declarat Rebecca Ingram, directorul executiv al asociației.

Noua Zeelandă își îngroapă turismul

Într-o țară care a fost printre primele care s-au baricadat din exterior și printre ultimele care s-au redeschis, și penalizată mai mult decât altele prin faptul că piața asiatică - care prin poziție este una dintre cele mai „apropiate” de Oceania - a adoptat strategii similare, turismul internațional încă se luptă să recupereze cifrele de dinainte de pandemie.

Datele Stats NZ publicate marți au arătat că veniturile din exportul de călătorii pentru anul financiar încheiat la 30 iunie au fost de 14,96 miliarde de dolari NZ (aproximativ 8,4 miliarde de euro), în scădere cu 5% în comparație cu cele din perioada de dinaintea pandemiei. Numărul de vizitatori, potrivit biroului, este egal cu aproximativ 80% din nivelurile de dinainte de închiderea frontierelor.

De parcă nu ar fi suficient, guvernul Noii Zeelande propune și majorarea taxelor pentru aeroporturile regionale. „ O lovitură triplă pentru industria noastră, care încearcă să muncească din greu pentru redresarea economică a Noii Zeelande”, a declarat Billie Moore, directorul executiv al NZAirports, potrivit La Repubblica.

(Traducerea: Cătălina Păunel, RADOR RADIO ROMANIA)

Revista presei
Ultima oră