Vlad Chiricheș nu mai are loc la FCSB. Favoarea pe care i-o face Becali

Vlad Chiricheș nu mai are loc la FCSB. Favoarea pe care i-o face Becali Vlad Chiricheș Sursa foto Arhiva EVZ

București. Gigi Becali nu-l va mai păstra pe fundașul Vlad Chiricheș în lotul pentru SuperLiga. Patronul FCSB este nevoit să renunțe la doi jucători după transferul Daniel Bîrligea și Mihai Popescu.

Vlad Chiricheș va rămâne, însă, pe lista jucătorilor care vor evolua în grupele Europa League. Anterior, patronul i-a sugerat fostului căpitan al Naționalei să se retragă și să ocupe o funcție administrativă.

Gigi Becali l-a scos pe Chricheș din lot

Patronul FCSB a luat decizia de a-l scoate pe fostul căpitan al Naționalei din lotul pentru SuperLiga. Gigi Becali trebuie să renunțe la doi jucători pentru a face loc noilor achiziții. Este vorba despre Daniel Bîrligea, adus de la CFR Cluj, și Mihai Popescu, de la Farul Constanța. Iar unul dintre cei vizați este Vlad Chiricheș, fostul fundaș al echipei naționale de fotbal.

„Tată, voi avea o decizie grea de luat, că trebuie să mai scoatem de pe listă niște jucători. Uite, îți spun numele unuia pe care îl voi scoate sigur. Îmi e și jenă că o spun, că a ajuns în situația asta, fost căpitan la națională, dar îl voi scoate pe Chiricheș de pe lista pentru campionat”, a declarat Becali, în contextul prezentării celor doi fotbaliști noi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patronul FCSB a spus că prestațiile fundașului nu se ridică la nivelul pretențiilor sale. Drept urmare, Vlad Chiricheș iese din vederile sale, chiar dacă a avut o contribuție importantă la echipă anterior. Fundașul nu a evoluat sezonul trecut din cauza unei accidentări care l-a ținut departe de teren. În actuala ediție de campionat este folosit de Gigi Becali din ce în ce mai rar.

„Nu am ce să îi mai fac, dar gata, se vede clar că nu mai poate și nu vreau să tremur în fața televizorului când el are mingea la picior. Nu vreau să mă bată Rotaru, Șucu sau Varga din cauza lui Chiricheș”, a mai spus Becali.

Gigi Becali

Becali Sursa foto: captura video

Vlad Chiricheș adus de Becali la FCSB

Fundașul Vlad Chiricheș a ajuns la FCSB în vara trecută, la solicitarea patronului Gigi Becali. El este cotat la 500.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt. În vârstă de 34 de ani, fotbalistul a venit de la Cremonese. În cariera sa, Vlad Chiricheș a jucat la FC Ardealul, Benfica U19, Curtea de Argeș, Pandurii, FCSB. După FCSB cariera sa a continuat în străinătate, la echipe importante, precum Tottenham, Napoli, Sassuolo și Cremonese.

A revenit la gruparea care l-a consacrat în fotbal, la insistențele patronului. După un sezon ratat, din cauza unei accidentări, și opt etape din actuala ediție a SuperLiga, Chiricheș nu mai are loc în lotul FCSB. El va rămîne, însă pe lista de jucători a grupării, pentru Europa League.

„Din respect pentru ceea ce el a fost în trecut o să îl las pe listă doar pentru Europa League. Dacă Pintilii o avea nevoie de el, să nu mi se bată obrazul că m-am purtat urât cu unul de pe urma căruia am luat milioane bune.

Dar să știți că nu e nimeni vinovat. Chiricheș e la FCSB că l-am vrut eu. Dar au fost mulți care m-au avertizat că e terminat din cauza accidentărilor și mai bine îi ascultam că nu îl puneam pe băiat in situația asta penibilă”, a explicat Gigi Becali.

Gigi Becali i-a oferit un post în administrația FCSB

Anterior, patronul FCSB i-a sugerat fundașului de 34 de ani să renunțe la fotbal și să preia o funcție în administrația clubului. Vlad Chiricheș a declinat oferta și a decis să nu se retragă din activitatea fotbalistică și să-și rezilieze contractul. Drept urmare, nu va mai juca în SuperLiga, fiind nevoit să stea în tribune până își va găsi o altă echipă. În schimb, va fi utilizat în Europa League, dacă antrenorii vor avea nevoie de el.

„Îl voi mai ține la FCSB doar pe lista pentru meciurile astea din cupele europene”, a subliniat Gigi Becali.

FCSB l-a transferat pe Daniel Bîrligea (24 de ani) de la CFR Cluj pentru 2 milioane de euro. El are un contract pe cinci ani și va purta tricoul cu numărul 9, vacant după plecarea lui Andrea Compagno. Totodată, Gigi Becali a ajuns la un acord cu FaruL Constanța pentru jucătorul Mihai Popescu. În vârstă de 31 de ani, acesta a jucat 86 de partide pentru constănenți și a marcat trei goluri.

Revista presei
Jocul de-a vacanța