Praf din zona deşertului Karakum, deasupra României. Harta cu masa de praf

Praf din zona deşertului Karakum, deasupra României. Harta cu masa de praf Sursa foto: Pixabay

Alertă meteo. Meteorologii avertizează asupra prezenţei unui val de praf din zona deşertului Karakum, deasupra României, până în noaptea de joi spre vineri. În perioada 3 septembrie, ora 19.00 – 5 septembrie, ora 23.00, circulaţia aerului, predominant nord-estică, va favoriza avansul dinspre partea central-sudvestică a Asiei (zona deşertului Karakum) a unei mase de aer încărcată cu particule de praf, către estul Europei şi deasupra României.

Meteorologii au mai anunțat că din prima parte a nopţii de joi spre vineri (5 / 6 septembrie), masa de aer încărcată cu particule de praf se va îndepărta de ţară.

Praf din zona deșertului Karakum.v1

Praf din zona deșertului Karakum.Sursa foto ANM

Prognoza meteo 3 - 9 septembrie 2024

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

vremea

Prognoza meteo. Sursa foto: freepik

Prognoza meteo 9 – 16 septembrie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cu excepția regiunilor nord-estice, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea 23 – 30 septembrie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea pe 4 septembrie

Vremea va fi mai călduroasă decât este normal în această perioadă a anului în partea de est, sud-est și nord-vest a țării.În nordul Crișanei, vestul Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei va fi în vigoare un Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime se vor situa între 32...35 de grade.

În Capitală, valorile termice vor fi extrem de ridicate. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35...40 km/h. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Revista presei
Nopți fără lună