Atac sângeros în Ucraina. 41 de civili omorâți de rachete într-un spital din Poltava

Atac sângeros în Ucraina. 41 de civili omorâți de rachete într-un spital din Poltava Atac sângeros în Ucraina sursa foto: X

Ucraina. Atac sâneros asupra uni spital din orașul ucrainean Poltava. Două rachete balistice lansate de armata rusă au lovit unitatea medicală și au provoat moartea a cel puțin 41 de persoane.

 

Președintele Volodimir Zelenski a confirmat informația privind atacul lansat asupra spitalului. Conform primelor informații pe lângă cele 41 de persoane care au murit mai sunt și alți 180 de răniți.

Atac sângeros în Poltava

Președintele ucraiean a anunțat într-un mesaj video că armata rusă a mai lovit un spital ucrainean. Acest atac sângeros a avut loc asupra orașului Poltava. Evenimentele sunt în curs de desfășurare, dar Volodimir Zelenski spune că sunt cel puțin 41 de morți. Potrivit șefului statului de la Kiev, pe lângă spitalul lovit a mai fost vizată și o școală situată în apropiere. Alte 25 de persoane au fost salvate de sub dărâmături.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am primit rapoarte preliminare despre lovitura rusă de la Poltava. Potrivit informațiilor disponibile, două rachete balistice au lovit zona. Acestea au vizat o instituție de învățământ și un spital din apropiere, distrugând parțial una dintre clădirile institutului de telecomunicații”, a transmis Volodimir Zelenski, despre acest atac sângeros.

Șeful statului ucrainean a precizat că numeroase victime sunt prinse sub dărâmături. El a precizat că se așteaptă ca numărul morților și al răniților să crească în perioada următoare, pe măsură ce se desfășoară operațiunile de salvare.

Numărul morților ar putea fi mult mare

Numărul victimelor acestui atac sângeros lansat de Rusia asupra orașului Poltava va crește. Surse din rândul salvatorilor au precizat că sunt mai mulți morți prinși sub ruinele spitalului. Cadavrele vor fi recuperate pe măsură ce vor înainta salvatorii și vor degaja dărâmăturile.

Se estimează că este unul dintre cele mai grave atacuri cu rachete rusești asupra unui spital.

În luna iulie, Rusia a comis un alt atac sângeros asupra celui mai mare spital pentru copii din Kiev. O rachetă rusească a lovit unitatea medicală și a făcut 43 de morți.

Lovitura asupra Ohmatdet, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, situat în apropierea centrului oraşului Kiev, a creat o stare de şoc în Ucraina. Aceasta chiar dacă țara se confruntă cu numeroase bombardamente de la începutul războiului.

Atac sângeros la Zaporojie

O femeie și fiul ei, un băiat în vârstă de opt ani, au murit într-un alt atac rusesc, cu rachete, care a avut loc noaptea trecută în Ucraina. A fost vizat un complex hotelier. Soțul și fiica adolescentă sunt la terapie terapie intensivă.

O a treia persoană a murit după lovituri cu rachete asupra orașului Dnipro din centrul țării, au declarat oficialii ucraineni.

Rusia a atacat, de asemenea, infrastructura feroviară din două regiuni și o instalație energetică din Cernihiv, potrivit autorităților ucrainene.

 

Revista presei
Teatru. Volumul 2