Un șofer prins băut la volan le-a mulțumit polițiștilor că l-au oprit. A și ațipit de două ori

Un șofer prins băut la volan le-a mulțumit polițiștilor că l-au oprit. A și ațipit de două ori Etilotest. Sursa foto: Arhiva EVZ

Gorj. Un șofer din Mehedinți, prins băut la volan, i-a surprins pe polițiștii care l-au tars pe dreapta, după ce le-a mulțumit că l-au oprit.

Bărbatul, prins în județul Gorj, le-a spus polițiștilor că era extrem de obosit și, mai mult decât atât, a și adormit de două ori la volan.

Un șofer băut le-a mulțumit polițiștilor că l-au tras pe dreapta

Potrivit polițiștilor, respectivul șofer voia să ajungă la mare. Mai grav este că în mașină nu era singur, ci alături de partenera și cei doi copii ai lor.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost oprit de polițiștii rutieri marți, la ora 04:05, în județul Gorj, în timp ce conducea pe DN 67.

Ne puteți urmări și pe Google News

Testările efectuate au relevat o concentrație de 0,42 mg/litru de alcool pur în aerul expirat.

„În urma discuţiilor purtate de poliţiştii din Novaci cu bărbatul, acesta a menţionat faptul că se afla în drum spre mare şi, deşi pare rupt dintr-un film, conducătorul auto le-a mulţumit poliţiştilor că l-au oprit şi au luat măsurile corespunzătoare, întrucât nu se afla în condiţii optime pentru a conduce şi a adormit la volan de două ori de când a plecat de acasă, fiind trezit de concubina sa”, a transmis Poliția Gorj.

Poliția Rutieră, amendă

Poliția rutieră. Sursa foto: Arhiva EVZ

Bărbatul, dus la spital pentru recoltarea de probe

Poliția a subliniat că intervenția lor a prevenit un posibil accident, salvându-i astfel pe ceilalți participanți la trafic de riscurile unui drum periculos, care ar fi fost parcurs de un șofer băut și extrem de obosit.

Șoferul a fost transportat la Spitalul din Novaci pentru a i se preleva două probe de sânge, în scopul determinării nivelului de alcoolemie, potrivit știrileprotv.ro.

Șofer reținut

Șofer reținut. Sursa foto: Facebook/ Poliția Rutieră

Șoferi prinși băuți la volan rămân fără permis

În luna mai, Camera Deputaților a aprobat în mod definitiv proiectul de lege propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc, care stipulează că un șofer prins băut la volan sau drogat, să rămână fără permis de conducere timp de zece ani.

„Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a explicat Cazanciuc.

Revista presei
Pași în gol. Volumul 1