Sentință definitivă pentru Florinel Coman, după ce a condus cu permis fals. Și-a recunoscut vina

Sentință definitivă pentru Florinel Coman, după ce a condus cu permis fals. Și-a recunoscut vina Florinel Coman. Sursa foto: Instagram/ Florinel Coman

București. Florinel Coman a primit o condamnare definitivă din partea magistraților de la Judecătoria Lehliu Gară, după ce, acum trei ani, a fost prins pe Autostrada Soarelui conducând cu un permis fals achiziționat din Ucraina.

Fotbalistul a admis toate acuzațiile și a acceptat sentința stabilită de instanță.

Florinel Coman, condamnat definitiv pentru conducerea cu permis fals

Mai exact, la sfârșitul lunii februarie 2021, Florinel Coman a fost oprit de poliția rutieră pe Autostrada A2.

Atacantul se deplasa de la Constanța, la volanul unui Audi A7, și circula cu o viteză de 165 km/h, în condițiile în care limita legală era de 130 km/h.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sportivul le-a prezentat polițiștilor un permis internațional care părea a fi emis de autoritățile ucrainene. Documentul a fost imediat confiscat, iar în urma incidentului a fost deschis un dosar penal pe numele lui Florinel Coman.

Având în vedere că verificările au avut loc în județul Călărași, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.

Pentru a aduna dovezile necesare, procurorii au trimis o solicitare în Ucraina, cerând confirmări referitoare la faptul dacă Florinel Theodor Coman a urmat vreo școală de șoferi în această țară și dacă a susținut vreun examen.

Florinel Coman

Florinel Coman. Sursa foto. cancan.ro

În contextul în care Ucraina a fost atacată de forțele ruse în acea perioadă, autoritățile ucrainene nu au răspuns solicitărilor procurorilor români de la Lehliu Gară.

Drept urmare, ancheta a stagnat pentru o perioadă îndelungată.

Fotbalistul și-a cumpărat permisul online, cu 1.500 de euro

Conform informațiilor obținute de Gândul, în luna aprilie, Florinel Coman a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, în care a declarat că permisul prezentat polițiștilor rutieri era fals și fusese achiziționat online pentru 1.500 de euro.

Ca rezultat al acordului de recunoaștere, pe 22 aprilie, Florinel Coman a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru trei infracțiuni.

Sentința a inclus nouă luni pentru conducere fără permis, două luni pentru uz de fals și patru luni pentru complicitate la falsificarea documentelor oficiale.

„În temeiul art. 38 Cod pen. rap. la art. 39 alin. 1, lit. b) Cod pen. aplică inculpatului Anonimizat 1 (n.r. Florinel Coman) pedeapsa rezultantă a închisorii de 11 luni (determinată ca urmare a adăugării la pedeapsa cea mai grea, a închisorii de 9 luni, a unei treimi din celelalte pedepse, respectiv 1/3 din 6 luni -2 luni)”, potrivit deciziei instanței.

Florinel Coman, obligat să presteze muncă în folosul comunității

În plus, Coman a fost condamnat să efectueze 30 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Educație Cultural-Sportivă și Îngrijiri Comunitare din Voluntari.

Proces

Proces. Sursa foto: Freepik

De asemenea, trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune Ilfov conform programului stabilit, să accepte vizitele consilierului de probațiune, să informeze în avans despre orice schimbare de adresă sau deplasare mai lungă de cinci zile și să participe la un program de reintegrare socială.

De asemenea, fotbalistul a fost obligat să plătească și cheltuielile judiciare, care au fost stabilite la 1.000 de lei.

Revista presei