Ianis Hagi, convocat de Mircea Lucescu. Scoțienii, surprinși de decizie

Ianis Hagi, convocat de Mircea Lucescu. Scoțienii, surprinși de decizie Ianis Hagi. Sursă foto: Facebook

Convocarea lui Ianis Hagi la naționala României de către Mircea Lucescu a surprins comunitatea de fotbal din Scoția. În mod neașteptat, mijlocașul, care nu a mai avut un rol important la Rangers sub conducerea lui Philippe Clement, a reușit totuși să atragă atenția selecționerului român.

Ianis Hagi, convocat de Mircea Lucescu. Scoțienii, surprinși de decizie

Ianis Hagi a mărturisit, la întoarcerea în România, că a fost un vis pentru el să fie antrenat de Mircea Lucescu, considerând această oportunitate un moment special în cariera sa. Declarațiile sale au atras atenția presei scoțiene, care s-a arătat surprinsă de faptul că jucătorul va reprezenta echipa națională, în ciuda lipsei sale de minute la Rangers.

Deși Ianis a fost retrogradat la echipa a doua a clubului scoțian, antrenorul Philippe Clement a indicat că șansele ca el să revină în prima echipă sunt extrem de reduse în acest moment. Această situație face ca convocarea sa la națională să fie și mai surprinzătoare pentru fanii și presa din Scoția.

Ianis Hagi

Ianis Hagi. Sursă foto: Facebook

Presa din Scoția: „I s-a transmis deja că nu are viitor”

„Ianis Hagi insistă că este un vis să fie antrenat de Mircea Lucescu, dar rămâne în continuare blocat la Rangers.

Ne puteți urmări și pe Google News

I s-a transmis deja că nu are viitor la echipa lui Philippe Clement, dar nu a reușit să pună capăt «iadului» trăit pe Ibrox după ce fereastra de transferuri s-a încheiat săptămâna trecută. În ciuda lipsei de jocuri, el este încă un fotbalist cheie pentru naționala României, care l-a numit selecționer pentru a doua oară pe Mircea Lucescu, înaintea meciurilor cu Kosovo și Lituania, din Liga Națiunilor”, au scris cei de la Daily Record.

Sezonul trecut, Ianis Hagi a fost împrumutat la Alaves, în Spania, unde a disputat ultimul său meci oficial pentru club pe 26 mai. În această perioadă, el a avut ocazia să joace pentru naționala României la Campionatul European, reușind să se evidențieze în partida împotriva Slovaciei, când a obținut o lovitură de la 11 metri în ultimul meci din grupă.

„Ianis, dacă vine în România, vine doar la Farul. Am zis tot ce am avut de zis. Doar ce zic eu... Uitați ce zice Rangers, ce zic eu, nimic altceva”, a declarat Gheorghe Hagi, despre situația fiului său.

Ianis Hagi fost dorit de Rapid și FCSB

Într-o conferință de presă recentă, Gică Hagi și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care clubul Rangers îl tratează pe fiul său, Ianis. Cu toate că au existat oferte din partea unor echipe importante din România, cum ar fi Rapid București și FCSB, Gică Hagi a declarat că Ianis va juca în România doar la Farul Constanța, echipa pe care o antrenează el însuși.

Tatăl său a criticat public clubul scoțian, considerând situația fiului său drept o "poveste urâtă" orchestrată de conducere. A subliniat că Ianis a fost unul dintre cei mai promițători tineri jucători ai lor, dar, după ce s-a accidentat și a revenit, a fost marginalizat, antrenându-se singur sau cu alții în afara echipei principale. Aceste acuzații au fost îndreptate în special către antrenorul și directorul sportiv al echipei Rangers.

De asemenea, Gică Hagi a acuzat clubul de interese meschine, subliniind că Ianis nu mai este luat în considerare pentru prima echipă. După accidentare, el a fost trimis la Alaves, în Spania, dar și acolo a avut puține oportunități de joc. Tot acest context a adâncit frustrarea tatălui său, care consideră că Ianis merită o șansă reală de a-și demonstra valoarea.

 

 

Revista presei