Florian Coldea se plânge că este supus unui linșaj mediatic. Ce a spus instanței despre statul paralel

Florian Coldea se plânge că este supus unui linșaj mediatic. Ce a spus instanței despre statul paralel Florian Coldea. Sursa foto: Arhiva EVZ

România. Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă sunt cercetaţi penal de către DNA într-un dosar de trafic de influenţă. Foştii generali SRI sunt acuzaţi că au cerut 600.000 de euro lui Cătălin Hideg, pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de fraudare a fondurilor europene.

Florian Coldea se plânge că este supus unui linșaj mediatic

Curtea de Apel București a fost respinsă plângerea generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă dar și a avocatului Doru Trăilă, în care au cerut ridicarea controlului judiciar pe cauțiune sau măcar ridicarea interdicției de a părăsi țara.

Florian Coldea a declarat în instanță că nu a făcut decât să slujească statul de drept, în care crede cu adevărat. În schimb, a declarat că nu crede în povestea cu existența statului paralel.

De asemenea, s-a arătat total nemulțumit că dosarul și acuzațiile aduse de procurorii de la DNA au devenit publice, fiindu-i afectată imaginea și dreptul la viață privată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Foștii generali, supărați că nu pot pleca din țară

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă s-au plâns în instanță că odată cu interdicția de a părăsi România le sunt afectate afacerile. Coldea a declarat că „a pierdut contracte sensibile cu guverne” și, de asemenea, „este supus unui linșaj mediatic”. Iar Dumitru Dumbravă s-a plâns că „trăiește un coșmar întreținut de presă” având un efect negativ asupra firmei pe care o conduce.

Blonda lui Coldea vorbește. Marina Pandarof, despre relația cu fostul adjunct al SRI - Evenimentul ZileiFlorian Florian Coldea se plânge că este supus unui linșaj mediatic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Instanța mai arătat că tot ceea ce au declarat inculpații nu poate justifica revocarea controlului judiciar pe cauțiune” iar faptul că nu au antecedente nu înseamnă că sunt mai puțin vinovați.

Imposibilul s-a produs. Un document oficial demolează aura de invincibil și de stăpân absolut al sistemului din România care i-a fost atribuită generalului Florian Coldea.

O figură importantă din USR, legături cu generalii SRI Coldea și DumbravăDumitru Dumbravă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Florian Coldea se plânge că afacerile îi sunt distruse

Foștii generali Florian Coldea și Dumitru Dumbravă mai reclamă faptul că dosarul DNA și controlul judiciar pe cauțiune le-au distrus afacerile și nu mai pot să muncească pentru a-și întreține familiile.

Coldea a motivat că „pentru a munci trebuie să te miști. A mai spus că ei își caută muncă în afara țării, unde activitatea le este apreciată, numai că acum pierd toți clienții. Iar ideea că fuge din fața responsabilității, este total falsă și jignitoare.

Nici Dumbravă nu se lasă mai prejos afirmând în instanță că după ce a explodat „scandalul în public”, întreținut de „televiziuni prietene”, efectul asupra firmei sale a fost dramatic”. Mai multe detalii despre mărturiile din instanță le puteți citi pe site-ul jurnalul.ro.

Revista presei