O nouă înșelătorie pe internet. Românii, ademeniți să facă investiții în afaceri fantomă

O nouă înșelătorie pe internet. Românii, ademeniți să facă investiții în afaceri fantomă Hackeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

O femeie a fost păcălită pe internet. Aceasta a fost îndemnată să investească o sumă importantă de bani, având promisiunea că va încasa ulterior mai mulți bani. După ce a făcut transferurile, victima a realizat că la mijloc este vorba despre o înșelătorie.

Înșelătorii pe internet. Femeia a transferat 150.000 de lei

O femeie din Maramureș s-a lăsat convinsă să facă o investiție uriașă. Mai mult, aceasta a primit asigurări că va beneficia ulterior de un profit substanțial. Ulterior, victima a realizat că a fost păcălită în mediul online.

Acesta nu este un caz singular. În ultima perioadă, polițiștii s-au confruntat cu un val de înșelătorii pe internet.

În reclamă apăreau persoane publice din România

Conform mărturiei făcute de păgubită, în reclama firmei de investiții fantomă erau prezentate inclusiv persoane publice din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O femeie, care a sesizat poliţiştii la data de 19 august a.c., despre faptul că, în cursul lunii iulie 2024 a văzut o reclamă referitoare la investiţii în acţiuni, în care apăreau diferite persoane publice, care promovau faptul că se pot face profituri mari”, arată IPJ Maramureș.

Femeia a accesat reclama și a introdus anumite date personale. La îndemnul celor aflați în spatele companiei de investiții, aceasta a descărcat și o aplicație de control la distanță. Ulterior, femeia a făcut mai multe depuneri în contul indicat.

Mastercard, înșelătorii

Mastercard. Sursă foto: Pixabay

În total, victima a transferat către conturile respective suma de 150.000 de lei. Cazul a ajuns în atenția polițiștilor.

„Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic”, arată sursa.

Val de înșelătorii online

O altă persoană a fost păcălită într-un mod similar. O femeie a investit 500 de euro cu speranța că va încasa ulterior suma de 10.000 de euro.

„Unei alte femei care a sesizat poliţiştii la data de 21 august a.c., i-a fost promis un câştig de 10.000 de euro pentru o 'simplă' investiţie de 500 de euro. Astfel că, şi în acest caz, victima a urmat toţi paşii, constatând după ce nu a mai reuşit recuperarea sumelor de bani, că a fost înşelată”,a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Polițiștii maramureșeni atrag atenția asupra numărului tot mai mare de înșelătorii, care au loc pe internet. Conform acestora, numărul sesizărilor depuse de persoanele păgubite a crescut semnificativ.

Revista presei