Cvintetul lui Ilan Șor, strâns la perete. Și deputata Marina Tauber rămâne fără pașaport diplomatic

Cvintetul lui Ilan Șor, strâns la perete. Și deputata Marina Tauber rămâne fără pașaport diplomatic Marina Tauber / Sursa: https://tv8.md/

Republica Moldova. După ce a primit interdicție de părăsire a țării, deputata Marina Tauber a rămas și fără pașaport diplomatic. Astfel, aceasta devine a cincea adeptă a lui Ilan Șor care rămâne fără acest privilegiu. 

Marina Tauber a acționat în judecată Ministerul de Externe, O cerere în acest sens a fost depusă în data de 28 august, la Judecătoria Chișinău. Acțiunea a fost inițiată după ce autoritățile i-au retras dreptul de a călători în condiții privilegiate. Decizia a fost luată în contextul legăturilor sale cu Ilan Șor.

Deputata devine a 5-a persoană din echipa oligarhului, refugiat la Moscova, care s-a pomenit cu pașaportul anulat.

Sursa foto: Facebook

„Pentru evenimente importante” în Duma de Stat

Marina Tauber a solicitat instanței permisiunea de a merge cel puțin o data în Federația Rusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul examinării solicitării sale, Tauber a precizat că e vorba despre o vizită de lucru în Duma de Stat, pe filieră de partid. Aceasta a mai menționat că e vorba despre cel puțin două „evenimente importante”, la care a fost invitată să participe.

„Eu am întrevederi și evenimente foarte importante în această perioadă. La solicitarea noastră sunt anexate două invitații de la Duma de Stat. Sunt descrise evenimentele și acțiunile la care trebuie să particip. Sunt foarte importante pentru țara noastră și societate, pentru oamenii care așteaptă ajutor din partea Federației Ruse”, a concretizat Tauber.

Procurorii au insistat însă că deputata nu ar fi planificat să revină, așa cum nu avea procurat și biletul retur. Instanța a constatat că aceste suspiciuni au la bază riscuri reale și i-au respins cererea.

Pionii lui Ilan Șor la Chișinău își pierd privilegiile

Pe 22 august s-au adresat în instanță alți trei deputați. Este vorba despre Reghina Apostolova, Vadim Fotescu și Petru Jardan.

Aceștia au fost aleși pe listele partidului Șor și rămân strâns legați de agenda lui Șor, chiar după scoaterea formațiunii în afara legii. Toți trei sunt unii dintre cei mai activi membri ai blocului „Pobeda”, creat și ghidat de la Moscova.

Ceva mai înainte, fără pașaport diplomatic a rămas și președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Dmitri Constantinov. Măsura a fost luată ca urmare a implicării sale în acțiunile de destabilizare organizate Șor.

Privilegiile sale au fost anulate de Ministerul Afacerilor Externe, după ce Constantinov a participat la congresul de constituire a blocului „Pobeda-Victorie”, la Moscova. La întoarcere, polițiștii de frontieră l-au anunțat că pașaportul său diplomatic nu mai este valabil.

Ilan Șor, alături de delgația care l-a însoțit în Rusia

Constituirea blocului „Pobeda”/ Sursa foto: Facebook

Legăturile primejdioase cu oligarhul fugar, Ilan Șor

Constantinov și ceilalți patru politicieni rămași fără pașaport diplomatic sunt unii dintre cei mai activi parteneri politici ai lui Ilan Șor. Aceștia promovează la Chișinău proiectele oligarhului fugar, condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda bancară.

Cei cinci au urcat în scenă și la evenimentul de constituire a blocului Victorie, condus de Ilan Șor.

Revista presei