A vrut să-și facă fabrică de bani acasă. Peripețiile unui britanic

A vrut să-și facă fabrică de bani acasă. Peripețiile unui britanic Sursa foto Britannica/ Bani

Arun Maini, absolvent de economie devenit YouTuber, a devenit viral după ce a încercat să printeze bani reali folosind imprimanta sa de acasă. Rezultatul a fost unul destul de uimitor. Imaginați-vă o lume în care ați putea literalmente să tipăriți mai mulți bani...

Economiștii vor înnebuni în fața unei astfel de idei. Ei explică cum funcționează inflația și spun că nu este atât de simplu domeniul financiar. Totuși, printarea banilor este o idee amuzantă la care ne-am gândit cu toții, dar pe care nu am aplicat-o niciodată.

A printat bani acasă la imprimantă

Ar fi destul de la îndemână dacă am putea adăuga câteva bancnote de 20 de dolari în portofel ori de câte ori am rămâne fără bani. Arun Maini a făcut acest lucru. Totuși, nu ar trebui să printăm bancnote acasă întrucât ar putea cauza o mulțime de probleme.

@mrwhosethebossWhat happens when you photocopy money? 👀♬ original sound - Arun Maini

„La propriu spune doar „originalul nu poate fi copiat””, a spus el.

A încercat să scaneze atât o bancnotă de un dolar, cât și o bancnotă de 10 lire.

Modelele ascunse de bancnote în design

„Ascuns pe această bancnotă de o liră sterlină este de fapt un model foarte specific cunoscut sub numele de constelația EURion din cauza asemănării cu constelația stelară Orion. Nu l-ai observa la prima vedere, având în vedere designul. Totuși, este acest model pe care fiecare scaner este proiectat să-l recunoască pentru a te împiedica să copiezi bani”, a spus Arun, 27 de ani.

Bancnotele de lire sterline nu sunt singurele care au un astfel de model. Acesta se mai găsește și pe euro, dolari, dar și yen japonez.

Yenul japonez este absolut nebunesc. Acești tipi ascund de fapt modelul în florile de pe bancnotă”, a adăugat el.

Mii de telespectatori s-au înghesuit la secțiunea de comentarii pentru a-și împărtăși părerile, mulți dintre ei neștiind complet de elementul ascuns.

„Gradul de securitate pe care îl au bancnotele este chiar nebunesc”, a scris o persoană.

„Fascinant, îmi place să aflu aceste fapte aleatorii! Nu mi-am dat seama niciodată că există o astfel de caracteristică”, a comentat o alta, conform mirror.com.

„Încrederea pe care acești tipografi o au pentru a presupune că imprimările lor sunt suficient de precise pentru a trece drept bani reali”, a glumit un alt comentator.

Potrivit Băncii Angliei, este o infracțiune „reproducerea bancnotelor emise de noi sau a unei părți din bancnotele emise de noi, pe orice substanță sau la orice scară, fără acordul nostru”. Organizația a adăugat: „Constituie [de asemenea] o infracțiune fabricarea unei bancnote contrafăcute fără o scuză legală sau cu intenția de a o trece sau de a o prezenta ca fiind autentică.”

Ne puteți urmări și pe Google News