Vești excelente despre Autostrada Transilvaniei. Modul bizar în care lucrările au fost grăbite

Vești excelente despre Autostrada Transilvaniei. Modul bizar în care lucrările au fost grăbite Sursa foto: Facebook

Constructorii vor să grăbească lucrările de pe Autostrada Transilvaniei. Recent, ei au folosit explozibil pentru a înainta mai repede cu lucrările. Dealul, format din roci mai dure, este greu de excavat cu utilajele.

Constructorii grăbesc lucrările de pe Autostrada Transilvaniei

Aceste lucrări fac parte din construcția lotului Zimbor - Poarta Sălajului de pe Autostrada A3, Autostrada Transilvania, o bucată de 12 kilometri care trebuie să fie gata anul trecut. Lucrările ar putea fi finalizate la sfârșitul anului 2026, potrivit știrileprotv.

Autostrada Transilvania

Autostrada Transilvania. Sursa foto captură ecran

Un nou drum de mare viteză în Transilvania

Ieri, Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că se va construi un nou drum de mare viteză în Transilvania, care va face legătura directă cu A3. „Un nou drum de mare viteză va fi construit în Trasilvania! A fost desemnat astăzi câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcţiei Drumului Expres Cluj - Dej!”, a transmis Cristian Pistol.

Șeful CNAIR a mai spus că după semnarea contractului, asocierea formată din SPECIALIST CONSULTING SRL (lider), SPECIALIST SMART GROUP SRL și PERFECT CONSULT EUROPE SRL va avea la dispoziție un buget de 27,52 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru a finaliza Studiul de Fezabilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procedurile pentru semnarea contractului, care va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile, ar putea începe în aproximativ 10 zile, cu condiția să nu fie depuse contestații. Șeful CNAIR a declarat că viitorul Drum Expres Cluj-Dej, estimat la o lungime de 75 km, va oferi o conexiune modernă cu Drumul Transregio Gilău - Apahida (TR Feleac, cod TR35) și cu Autostrada Transilvania (A3).

Un alt proiect care are prioritate

Recent, Cristian Pistol a spus și că Drumul Expres Găneasa - Râmnicu Vâlcea - Tigveni este unul dintre proiectele prioritare pentru continuare. După finalizarea Studiului de Prefezabilitate în acest an, se va avansa rapid în etapele necesare construcției. Acest drum de mare viteză, estimat să aibă o lungime de peste 100 km, va asigura o legătură rutieră modernă între Drumul Expres 12 (Craiova-Pitești) și Autostrada A1 (secțiunea Sibiu-Pitești).

Revista presei