Alimentul nelipsit din bucătăria românului, ar putea ajuta la prevenirea cancerului de sân

Alimentul nelipsit din bucătăria românului, ar putea ajuta la prevenirea cancerului de sân Miere, tratament. Sursa foto: Pixabay

Mierea de Manuka ar putea fi o opţiune alternativă naturală pentru prevenirea  cancerului de sân, arată un studiu de la Centrul de Cancer Jonsson Comprehensiv, potrivit romaniatv.net.

Mierea de Manuka a redus semnificativ creşterea tumorală la şoareci

Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene și antioxidante puternice, iar acum, cercetătorii au descoperit și alte potențiale beneficii în prevenirea și tratamentul cancerului de sân.

În experimente preclinice, cercetătorii au testat mierea de Manuka pe modele de cancer de sân și au observat rezultate care arată merită continuarea cercetărilor.

Cercetătorii au constatat în urma studiul următoarele noi proprietăți ale mierii

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Mierea de Manuka a redus creşterea tumorală la şoarecii cu celule de cancer mamar,
  • Concentraţiile mari de miere de Manuka au dus la reducerea creşterii celulelor canceroase,
  • Mierea de Manuka a redus nivelurile căilor de semnalizare care sunt suprareglate în cancer,
  • Mierea de Manuka a redus proliferarea celulelor canceroase,
  • Mierea de Manuka a indus moartea celulară a celulelor canceroase mamare,
  • Mierea de Manuka crește eficacitatea tratamentelor existente, cum ar fi tamoxifenul, un medicament antiestrogen.

Miere, Borcan, Miere CupăMierea de Manuka a redus semnificativ creşterea tumorală la şoareci. Sursa foto: Pixabay

Noua descoperire oferă speranțe pentru dezvoltarea unei alternative naturale

Dr. Diana Marquez-Garban, profesor asociat la UCLA și autorul principal al studiului, și-a exprimat optimismul spunând că această descoperire „oferă speranță pentru dezvoltarea unei alternative naturale, mai puțin toxice, față de chimioterapia tradițională”

Cercetătorul a mai subliniat faptul că „deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin beneficiile compușilor naturali în terapia cancerului, acest studiu are o bază solidă pentru a continua”.

Mierea de Manuka a redus creșterea tumorilor

Oamenii de știință mai sugerează este mare nevoie de tratamente alternative în combaterea cancerului de sân. Pentru a afla mai multe despre beneficiile mierii de Manuka ca tratament natural pentru cancerul de sân, cercetătorii au efectuat experimente pe şoareci şi pe liniile celulare de cancer de sân ER-pozitiv MCF-7 şi triplu-negativ MDA-MB-231.

Mai exact, după administrarea orală a alimentului natural a dus la o reducere semnificativă a creşterii tumorilor comparativ cu grupurile de control. Cu toate acestea, spun cercetătorii, sunt necesare mult mai multe analize pentru a determina adevăratul său potențial.

Revista presei