Continuă investigațiile în cazul scufundării iahtului lui Mike Lynch. Căpitanul este anchetat

Continuă investigațiile în cazul scufundării iahtului lui Mike Lynch. Căpitanul este anchetat Bayesian, iahtul lui Mike Lynch, sursa foto: Facebook

Căpitanul vasului Bayesian va fi supus unor noi interogatorii din partea procurorilor. Asta după ce a fost pus sub anchetă pentru posibilă ucidere din culpă și naufragiu, potrivit avocatului său.

Neozeelandezul James Cutfield este anchetat după ce superyacht-ul s-a scufundat în timpul unei furtuni în largul coastelor Siciliei lunea trecută, a confirmat luni avocatul său Aldo Mordiglia.

Discuții cu căpitanul vasului

Magistrații au vorbit duminică cu Cutfield pentru a doua oară într-o săptămână, a relatat cotidianul italian la Repubblica. El a fost interogat timp de peste două ore. Mordiglia a declarat că clientul său în vârstă de 51 de ani va fi interogat din nou de procurori marți, 27 august.

În Italia, punerea sub anchetă nu implică vinovăția și nu înseamnă neapărat că vor urma acuzații oficiale. Un alt avocat al lui Cutfield, Giovanni Rizzuti, a declarat pentru The Guardian că clientul său a fost „profund afectat de această încercare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarațiea vine pe fondul omagierii proprietarului navei sub pavilion britanic Mike Lynch, a fiicei sale Hannah Lynch, a președintelui Morgan Stanley Jonathan Bloomer, a soției sale Judith Bloomer, a avocatului Clifford Chance Christopher Morvillo și a soției sale Neda Morvillo, care au murit în catastrofă.

Căpitanul este anchetat

Căpitanul navei Bayesian este anchetat pentru omor prin imprudență și naufragiu, a declarat o sursă judiciară. Asta în timp ce ancheta privind scufundarea super iachtului într-o furtună în largul Siciliei continuă.

Procurorii italieni l-au plasat pe James Cutfield sub investigație în legătură cu moartea magnatului britanic din domeniul tehnologiei, Mike Lynch, și a altor șase persoane, a declarat luni pentru Reuters un oficial, care a cerut să nu fie numit, confirmând informații anterioare din presa italiană.

Magnatul britanic al tehnologiei Mike Lynch, fiica sa Hannah și alte cinci persoane au murit când iahtul lor s-a răsturnat în timpul unei furtuni.

Supraviețuitorii naufragiului

Soția lui Mike Lynch, Angela Bacares, s-a numărat printre cei 15 supraviețuitori ai naufragiului. Soțul ei și fiica sa Hannah, în vârstă de 18 ani, s-au numărat, însă, printre cele șapte persoane care au murit.

Mulți dintre supraviețuitori au rămas în Italia. Asta în timp ce autoritățile încearcă să afle ce s-a întâmplat la bord înainte de scufundarea de săptămâna trecută. Dar duminică, Angela Bacares ar fi părăsit Sicilia împreună cu alți supraviețuitori, cu un avion privat.

Pe ce se concentrează anchetatorii?

Procurorul șef Ambrogio Cartosio a confirmat sâmbătă lansarea unei anchete. Acesta a declarat că echipa sa va lua în considerare fiecare element de responsabilitate, inclusiv cele ale căpitanului, echipajului, persoanelor responsabile cu supravegherea și producătorului iahtului.

Bayesian, un iaht de lux de 56 m sub pavilion britanic, s-a scufundat lunea trecută în apropierea insulei mediteraneene din sudul Italiei. Anchetatorii se concentrează pe modul în care o navă considerată „nescufundabilă” de către producătorul său, șantierul naval italian Perini Navi, s-a scufundat în timp ce o barcă cu vele din apropiere a rămas în mare parte nevătămată.

Procurorii au declarat că evenimentul a fost „extrem de rapid” și ar fi putut fi o „rafală de vânt”. Echipajul a fost salvat, cu excepția bucătarului, în timp ce șase pasageri au fost prinși în cocă.

Iahtul, lovit de o rafală de vânt

Oficialii au declarat că super iahtul a fost lovit de o rafală de vânt. Iar oficialii italieni au declarat că vor analiza modul în care aceasta ar putea afecta un vehicul și nu alte nave din apropiere.

O rafală intensă de vânt la nivelul solului provine din curentul descendent puternic al unei furtuni. Vântul suflă adesea radial dintr-o sursă punctiformă, spre deosebire de vânturile rotative asociate cu o tornadă. Rafalele descendente durează de obicei doar câteva minute. Și pot fi deosebit de periculoase pentru aviație.

De-a lungul anilor, acestea au fost puse pe seama unui număr de accidente aeriene. Deși riscul tinde să fie bine prognozat de meteorologi. Și le permite piloților să le evite, informează independent.co.uk

Revista presei