Incident în Pasajul Unirii. Trafic restricționat

Incident în Pasajul Unirii. Trafic restricționat Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Un incident în Pasajul Unirii din centrul Bucureștiului a blocat traficul după ce șoferul unei dube a lovit unul dintre ventilatoarele amplasate în interior. Polițiștii au intervenit imediat și desfășoară investigații pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Incident în Pasajul Unirii

Conducătorul auto a circulat prea aproape de peretele pasajului, lovind un ventilator montat pe partea laterală. Deși nu au existat victime, incidentul a provocat îngreunarea traficului în zonă. Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În plus, șoferul a fost amendat pentru că nu a putut prezenta polițiștilor documentele necesare, inclusiv permisul de conducere și cartea de identitate. După ce își va rezolva situația cu vehiculul avariat, va trebui să se prezinte la Biroul de Accidente Ușoare, unde este posibil să fie sancționat și pentru distrugerea mobilierului stradal.

112

112. Sursă foto: Arhiva EVZ

Trafic restricționat în Pasajul Unirii

După incidentul din Pasajul Unirii, în care un ventilator automat a fost lovit de o autospecială și a căzut pe prima bandă de circulație, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București a intervenit prompt pentru a remedia situația. Reprezentanții autorității locale au reușit să îndepărteze rapid aparatul de ventilație, iar la momentul actual, traficul în zonă se desfășoară în condiții normale, fără alte perturbări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ventilatorul avariat va fi înlocuit, costurile reparației urmând să fie suportate de persoana care a provocat incidentul. Primăria a subliniat, de asemenea, că toate incidentele rutiere din Pasajul Unirii din ultimii ani au fost rezultatul exclusiv al nerespectării legislației rutiere, și nu al erorilor de construcție.

În plus, numai în ultimele 18 luni, agenții Poliției Locale Sector 4 au reținut peste 500 de vehicule care au încercat să forțeze intrarea în pasaj, demonstrând astfel o problemă continuă de respectare a regulilor de circulație.

Ultimul incident a avut loc în urmă cu o lună

La sfârșitul lunii iulie, un șofer turc care conducea o cisternă încărcată cu combustibil și depășea limita de înălțime admisă a fost oprit la timp de un echipaj al Poliției Locale în momentul în care încerca să intre în Pasajul Unirii din București. Aceasta intervenție a prevenit un posibil incident grav, redirecționând șoferul pe banda de circulație de la suprafață. Incidentul a fost semnalat de Primăria Capitalei pe rețelele sociale, subliniind că șoferul a fost indus în eroare de GPS, care l-a ghidat spre pasaj.

Unul dintre cele mai grave accidente produse în Pasajul Unirii a avut loc pe 23 decembrie 2022, unde un autocar cu turiști greci a lovit bara de presemnalizare, provocând decesul unei persoane și rănirea altor peste 20, care au fost transportați la spital. Această tragedie a evidențiat necesitatea unor măsuri mai stricte de control și semnalizare, iar unii dintre cei implicați în accident au anunțat că vor căuta dreptate în instanță.

Ca răspuns la incidentele repetate, autoritățile locale au instalat sisteme suplimentare de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri în Pasajul Unirii. De asemenea, echipaje ale Poliției Locale sunt acum staționate la capetele pasajului pentru a împiedica vehiculele care depășesc limita de înălțime să intre, prevenind astfel posibilele accidente.

 

Revista presei