Scandal pe locurile de parcare în Capitală. Primăria anunță o restricție, șoferii se revoltă

Scandal pe locurile de parcare în Capitală. Primăria anunță o restricție, șoferii se revoltă Amenzi mari pentru cei care parchează aici. Doar anumite persoane au prioritate. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Conurile, navetele, inclusiv plăcuțele agățate de cetățeni pe copaci sau pe garduri prin care avertizează că locurile de parcare le aparțin au fost adunate unul câte unul de angajații Primăriei Sectorului 4 din Capitală. Aceștia transmit șoferilor că este interzisă blocarea unul loc de parcare pe domeniul public și vin cu explicații.

Ce se întâmplă cu locurile de parcare de pe domeniul public

Este interzisă blocarea locului de parcare închiriat pe domeniul public, anunță Primăria Sectorului 4, care desfășoară o amplă acțiune în acest sens. Toate semnele pe care șoferii le-au folosit ca să indice că un anumit loc de parcare le aparține au fost confiscate de angajații primăriei.

«Parcarea interzisă! Loc rezervat! Atenție se ridică mașina! Pericol de blocare a roţilor!». 120 de plăcuţe cu astfel de mesaje au fost îndepărtate de angajații primăriei. anunță Buletin de București.

Inclusiv sticlele de plastic, navete, cauciucuri utilizate de cetățeni ca semne prin care indică faptul că locul le aparține au fost ridicate.

Primăria Sectorului 4 clarifică situația și transmite că restricția îi vizează inclsuiv pe cei care dețin un contract de închiriere a unui loc de parcare, nu au dreptul blocheze spațiul public cu astfel de obiecte.

Rezilierea contractului

Responsabilii din Primăria Sectorului 4 anunță că acest comportament poate atrage inclusiv „rezilierea contractului dumneavoastră”, a transmis Primăria Sectorului 4.

Ce prevede regulamentul privind locurile de parcare

Regulamentul pentru gestionarea locurilor de parcare prevede că „pe domeniul public este interzisă amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea acestor spații.

„Montarea în regie proprie de blocatoare, precum și trasarea sau retrasarea în regie proprie a marcajelor orizontale” este interzisă transmit angajații primăriei.

Interdicția se aplică și pentru locurile de parcare rezidențiale.

Șoferii se revoltă pe Facebook

Sute de mesaje au apărut pe rețeaua socială Facebook prin care șoferii își exprimă nemulțumirea față de noua regulă.

„Ați făcut treabă, 3 bidoane și 5 hârtii din copaci luate. Ați salvat sectorul… în rest, taxe, taxe și iar taxe. Cele mai multe, mai scumpe, aplicația voastră e o glumă, 3 linii și gata, ați facut locuri de parcare… nu mai zicem de kitschuri scumpe și inutile”, a scris Alin Grosu.

„Contractul ăla e o glumă proastă. Nu are prevăzute condiții de utilizare a locului de parcare”, scrie alt utilizator.

„Eu închiriez un loc de parcare și am obligația să achit lunar tariful convenit. Nu scrie nicăieri perioada de timp în care locul respectiv este în folosință mea (că de aia plătesc) sau în folosință publică (și parchează toată lumea)”, arată un alt bucureștean nemulțumit.

„Dacă e în folosință mea pe toată perioada contractului, cei care parchează acolo îmi încalcă dreptul de folosință, așa încât cei care mi l-au închiriat au obligația să elibereze locul respectiv”

Deci… e obligația primăriei ca eu să am locul gol. În caz contrar, primăria trebuie să-mi scadă din factură perioada de timp în care locul de parcare nu a fost liber, în folosința mea”, este un alt mesaj din sutele postate pe rețeaua socială.

Șoferii se gândesc să apeleze la un avocat care să îi reprezinte în această problemă.

Ne puteți urmări și pe Google News