Elena Lasconi, sprijin doar la baza partidului. Ar putea avea soarta lui Cioloș

Elena Lasconi, sprijin doar la baza partidului. Ar putea avea soarta lui Cioloș Elena Lasconi. Sursa foto: Facebook

Președintele USR, Elena Lasconi, a lansat un sondaj intern în partid în care membrii formațiunii sunt întrebați dacă vor ca lista de candidați pentru Parlament să fie stabilită în urma votului tuturor membrilor de partid. Lasconi este speriată și speră să nu aibă soarta lui Dacian Cioloș, ales președinte al USR, dar obligat să-și dea demisia.

Elena Lasconi are sprijin doar la baza partidului

Lasconi le-a cerut membrilor USR de pe Facebook să se pronunțe în privința modalității de întocmire a listei pentru Parlament. O problemă pentru președintele USR este că are sprijin la baza partidului, nu la vârful său.

Elena Lasconi, USR

Sursa foto: Facebook

Lasconi este susținută de doar 8 membri din 24 ai Biroului Național. Restul sunt alături de Vlad Voiculescu și membri ai Grupării nicușoriștilor, unde vârf de lance împotriva lui Lasconi este Ionuț Moșteanu. Lasconi este de părere că, atâta vreme cât președintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, la fel ar trebui să se întâmple și cu cei care vor candida la Parlament. Dacă nu va reuși să-și impună apropiați în viitorul Parlament, ea ar avea mult de pierdut.

Teama Elenei Lasconi

Lasconii se teme că parlamentarii impuși de grupările adverse nu o vor susține la alegerile prezidențiale și în campania electorală. Deja sunt multe tensiuni în interiorul USR București, filială condusă de principalul rival al Elenei Lasconi, Vlad Voiculescu. Membrii simpli nu înțeleg de ce sunt ignorați în procesul de stabilire a listei pentru Parlament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Opozanții Elenei Lasconi își doresc ca lista pentru Parlament să fie stabilită prin votul conducerilor filialelor USR.

Ce planuri are Vlad Voiculescu

Surse din USR au spus că Vlad Voiculescu intenționa să organizeze, pe 6 septembrie, Conferința municipală a USR București care să decidă ce persoane propune filiala pentru lista pentru Parlament. Alte surse au zis că, de teama unor proteste, Conferința municipală a filialei București ar urma să aibă loc la Palatul Parlamentului, unde securitatea este sporită, iar accesul eventualilor protestatari este imposibil.

Vlad Voiculescu

Sursa foto: Arhiva EVZ

Se pare că membrii Biroului Municipal de conducere a filialei USR București au votat deja pe un grup de WhattsApp ca listele pentru Parlament să nu fie întocmite prin votul simplilor membri, ci al conducerii filialei. Susținătorii lui Lasconi i-au recomandat să facă un sondaj printre membrii de partid, potrivit independentnews.

Revista presei