Început infernal de săptămână, în Republica Moldova. Canicula va pune mari probleme

Început infernal de săptămână, în Republica Moldova. Canicula va pune mari probleme Sursa foto: dreamstime.com

Republica Moldova. Nu sunt vești bune, la început săptămână, venite din partea specialiștilor meteo. Va fi caniculă la nivel național, în Republica Moldova, temperaturile de luni sunt în creștere, față de cele ce s-au consemnat în weekend.

Maximele vor varia între valorile de 32 - 34 de grade Celsius, iar minima va fi la o cotă ridicată, pentru această perioadă a anului, de 22 de grade, conform meteorologilor.

Temperaturi greu de suportat, luni, 26 august, în Republica Moldova. Nu sunt șanse să plouă

Vor fi 34 de grade Celsius în majoritatea marilor localități ale țării: la Briceni, Bălți, Rîbnița, Cahul și Chișinău. Iar la Ștefan-Vodă se vor înregistra 32 de grade. Nu sunt șanse de ploi, cerul va fi parțial înnorat în nor și în sud.

Mâine, situația se va schimba. Temperaturile ajung doar până la maxime de 31 - 33 de grade Celsius, sunt anunțate precipitații abundente în sudul țării.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Caniculă. Sursă foto: freepik

Nimic nou, în România, la început de săptămână, în ceea ce privește condițiile meteo. Va fi caniculă în continuare, conform specialiștilor de la ANM. Luni, se vor înregistra valori maxime între 35 și 38 de grade Celsius. În timp ce minimele vor ajunge la valori de 15 - 22 de grade Celsius.

Temperaturi ridicate, și luni, în România. Va fi foarte cald în toată țara

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei. Cerul o să fie variabil, cu înnorări în timpul ploilor. Pentru astăzi au fost anunțate averse torențiale însoțite de descărcări electrice, vijelii și izolat grindină în Muntenia, Transilvania, Moldova, dar și în Dobrogea.

Temperatura medie a aerului va ajunge la valori mai ridicate decât cele ce sunt normale pentru această perioadă a lunii august, la nivelul întregii țări. Dar, această situație va fi mai pronunțată mai ales în sudul și sud-vestul teritoriului. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, conform meteorologilor.

Revista presei