Înmormântare electorală marca „Pobeda”. Oamenii lui Șor, prinși cu frauda

Înmormântare electorală marca „Pobeda”. Oamenii lui Șor, prinși cu frauda

Înmormântare electorală marca „Pobeda”. Agenții de la Poliția Rutieră din Republica Moldova, aflați în misiune în apropierea localității Grigorăuca din raionul Sîngerei, au oprit, pe 24 august, două mașini care transportau marfă „pentru înmormântare” conform spuselor unuia dintre șoferi. Doar că singura înmormântare ce ar putea rezulta din toată întâmplarea ar putea fi cea a falangei putiniste din Republica Moldova, adică Blocul Politic Pobeda, ghidonat de la Moscova de condamnatul fugar Ilan Șor.

Polițiștii de la rutieră a oprit două autoturisme, suspecte

Cele două autoturisme oprite de oamenii legii din Republica Moldova erau conduse de doi bărbați în vârstă de 38 si, respectiv, 46 ani.

Când au fost opriți și întrebați ce transportă în mașini, cei doi bărbați au mințit spunând că duc cele trebuincioase pentru o înmormântare. Dar la insistențele polițiștilor, șoferii mașinilor s-au cam încurcat în explicații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, șoferii celor două mașini oprite de Poliția Rutieră nu au putut prezenta documentele legale privind transportul de marfă pentru așa zisa înmormântare.

Înmormântare electorală

Când au controlat cele două mașini, polițiștii au descoperit că au de-a face cu o cantitate apreciabilă de materiale de campanie electorală pentru Blocul Pobeda, vehiculul politic prin care Putin încearcă să recapete controlul în Republica Moldova.

Marfa transportată „pentru înmormântare” consta în:

  • 1446 de căni;
  • 1200 de pixuri;
  • 12 pachete de baloane;
  • 480 de carnete;
  • 1195 de genți din bumbac;

Toate bunurile purtau inscripția Blocului politic Pobeda, formațiune înființată la Moscova de politicienii putuniști Ilan Șor, condamnat în dosarul „Furtul miliardului”, Evghenia Guțul, bașcana Găgăuziei, Irina Vlah fosta bașcană și Marina Tauber, alături de alți comuniști și pro-ruși.

Printre mărfurile pentru această „înmormântare” electorală se mai aflau 1200 de suporturi pentru baloane, 183 de fotografii cu un politician putinist și inscripția „Vom reuși!”. Două facsimile cu semnături neidentificate și un pachet cu documente juridice ale partidului politic „Șansa” și ale Blocului politic pro-rus Pobeda, au mai fost găsite de polițiști în cele două mașini oprite în raionul Sîngerei.

Forurile legale încep mai multe anchete în urma infracțiunii electorale

Procedura contravențională a fost inițiată și conexată la dosarul penal deschis pentru finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani.

Comisia Electorală Centrală va fi sesizată, pentru a aplica măsurile necesare conform competențelor sale.

Toate aceste nereguli sunt obișnuite și ar putea deveni din ce în ce mai dese înainte de alegerile prezidențiale din octombrie.

Revista presei