Robert F. Kennedy Jr. își suspendă campania la prezidențiale. Motivul acestei decizii neașteptate

Robert F. Kennedy Jr. își suspendă campania la prezidențiale. Motivul acestei decizii neașteptate Robert F. Kennedy Jr. Sursa foto: Facebook

Robert F. Kennedy Jr., candidat independent, a anunțat vineri, la o conferință de presă din Phoenix, că își suspendă campania pentru Casa Albă. Kennedy a mai spus că sondajele interne au arătat că prezența sa în cursa electorală l-ar încurca pe Donald Trump și ar ajuta-o pe nominalizata democrată Kamala Harris.

Robert F. Kennedy Jr. îl va susține pe Donald Trump

Așadar, Robert F. Kennedy Jr.  și-a suspendat vineri campania pentru președinție și îl va susține pe Donald Trump. Este o decizie de ultimă oră care i-ar putea oferi fostului președinte un impuls din partea susținătorilor lui Kennedy.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, Biroul Oval şi textRobert F. Kennedy Jr. îl va susține pe Donald Trump. Sursa foto: Facebook

Kennedy a vorbit despre „libertatea de exprimare, războiul din Ucraina și războiul copiilor noștri”: „Acestea sunt principalele cauze care m-au convins să părăsesc Partidul Democrat și să candidez ca independent, iar acum să-mi ofer sprijinul președintelui Trump”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Robert F. Kennedy Jr. a mai precizat că nu își încheie oficial lupta și a spus că susținătorii săi ar putea continua să-l susțină în majoritatea statelor în care este puțin probabil să influențeze rezultatul.

Kennedy a luat măsuri pentru a-și retrage candidatura în cel puțin două state la sfârșitul acestei săptămâni, acestea fiind Arizona și Pennsylvania. Dar în Michigan, Nevada și Wisconsin, oficialii electorali au spus că este prea târziu pentru el să-și scoată numele de pe buletinul de vot, chiar dacă ar vrea să facă asta.

Familia Kennedy, revoltată de această decizie

Robert F. Kennedy Jr., fiul regretatului procuror general Bobby Kennedy şi nepot al fostului preşedinte John F. Kennedy ucis în 1963, a recunoscut că decizia sa a provocat tensiuni în familia sa.

Robert F. Kennedy Jr. a mai declarat că această decizie este „dureroasă” pentru el din cauza dificultăților pe care le provoacă, familiei, soției, copiilor și prietenilor. De asemenea, a mai subliniat că „am certitudinea că asta sunt menită să fac. Și această certitudine îmi dă pace interioară, chiar și pe timp de furtună”. Kennedy Jr. este căsătorit cu actrița Cheryl Hines.

Donald Trump a spunea la CNN că și-ar dori un sprijin de la Kennedy, numindu-l „un tip genial”. El a mai spus că va fi „cu siguranță” deschis să joace un rol în administrația sa dacă Kennedy ar renunța și îl va susține, lucru care între timp s-a și întâmplat.