Materiale de propagandă, depistate de polițiștii din Republica Moldova. Oamenii lui Ilan Șor, blocați

Materiale de propagandă, depistate de polițiștii din Republica Moldova. Oamenii lui Ilan Șor, blocați Ilan Șor/ Sursa foto: captură video

Republica Moldova. Autoritățile din Republica Moldova au depistat numeroase materiale de propagandă politică. Scopul era acela de-a fi împrăștiate în mai multe zone și aparțin de Blocul „Pobeda”, ce-i aparține rusofilului condamnat și fugar, Ilan Șor.

Polițiștii au oprit, vineri, două mașini, care erau ticsite cu astfel de materiale de propagandă. Evenimentul s-a petrecut în apropierea localității Grigorăuca, raionul Sângerei. Cei doi conducători auto, din Chișinău, cu vârste de 38 și 46 de ani, nu au putut să prezinte acte care să dovedească proveniența mărfurilor. Unul dintre cei doi bărbați a spus că merge cu respectivele materiale la o înmormântare.

Materiale de propagandă politică, descoperite în Republica Moldova. Oamenii lui Ilan Șor acționează

Transportul număra 1.446 de căni, 1.200 de pixuri, 12 pachete cu baloane, 480 de carnete, 1.195 de genți din bumbac, toate având inscripția Blocului politic ,,Victorie - ПОБЕДА”.

De asemenea, în cutii au mai fost găsite de oamenii legii și 1.200 de suporturi pentru baloane, 183 de imagini fotografice cu Vasile Bolea. Este vorba despre candidatul desemnat al blocului la prezidențiale, însoțite de inscripția „у нас все получится!” (n.r. - totul ne va reuși), două facsimile cu semnături neidentificate și un pachet cu documente juridice ale Partidului „Șansa” (n.r. - interzis pentru trei lui) și Blocului ,,Victorie”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest caz, a fost demarată o procedură contravențională, care ulterior urmează a fi conexată la un dosar penal pornit pentru finanțarea ilegală a partidelor politice și spălare de bani.

Se va face sesizare și către Comisia Electorală Centrală

Despre acest caz urmează să fie sesizată și Comisia Electorală Centrală, pentru a se expune conform competenței.

De amintit faptul că magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut în vigoare decizia Comisiei Electorale Centrale. Ce privea respingerea cererii de înregistrare a entității politice pentru participarea la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, de la data de 20 octombrie, după cum notează ziarulnational.md.

Revista presei