Incident cu militari români, în Polonia. Pagubele mari produse la un exercițiu

Incident cu militari români, în Polonia. Pagubele mari produse la un exercițiu Poligon Polonia. Sursa foto Captură ecran

Incident de tragere în poligonul South Hills. Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că a avut loc un incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia, după ce Detaşamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat o şedinţă de tragere, iar două elemente de muniţie au căzut în satul învecinat, provocând pabuge materiale.

Incident de tragere în poligonul South Hills

„Joi, 22 august, Detaşamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat o şedinţă de tragere de noapte cu sistemele Gepard din dotare, în Poligonul South Hills, din Polonia.La ora 22.30, comandantul detaşamentului a fost informat că două elemente de muniţie au căzut în satul Bemowo Piskie, aflat în proximitatea poligonului, provocând pagube materiale”, au transmis, vineri, reprezentanții Ministerului Apărării Naţionale(MApN).

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu pagubele produse de incidentul provocat de militarii români. Mai multe geamuri sunt sparte, iar peretele blocului și un loc de joacă pentru copii din apropiere au fost distruse. Colonelul Marek Pawlak, purtător de cuvânt al Comandantului General al Forțelor Armate, a declarat că gloanțele au ajuns într-un bloc de locuințe. Niciun om n-a fost rănit.

Ce soluții a găsit MApN

Reprezentanții MApN au spus că la dispoziţia poliţiei militare poloneze, care cercetează cauza, comanda detaşamentului va pune la dispoziţie toate datele şi informaţiile necesare clarificării circumstanţelor în care s-a produs acest eveniment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană generat de structurile de apărare antiaeriană ale Armatei României se află la a XV-a rotaţie în Bemowo Piskie Training Area, având misiunea de asigurare a Prezenţei Înaintate Consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianţei (enhanced Forward Presence), în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

100 de artileriști participă la exerciții

Pe timpul celor şase luni de misiune, peste 100 de artilerişti antiaerieni români participă la exerciţii şi activităţi de instruire alături de camarazi americani, britanici, croaţi şi polonezi, cu scopul îmbunătăţirii coeziunii şi creşterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

Revista presei