Kamala Harris a acceptat, formal, nominalizarea

Kamala Harris a acceptat, formal, nominalizarea sursă: Facebook / Kamala Harris

Kamala Harris a acceptat nominalizarea la președinția SUA în noiembrie 2024 din partea Partidului Democrat. La finalul Convenției Democrate, ea a susținut un discurs plin de acuzații la adresa contracandidatului său, Donald Trump.

Kamala Harris a acceptat nominalizarea într-o atrmosferă de congres PCR

Kamala Harris a urcat pe scenă în aplauzele zgomotoase ale colegilor de partid, în timp ce participanții la convenție îi scandau numele precum la congresele PCR.

„În numele tuturor a căror poveste ar putea fi scrisă doar în cea mai mare națiune de pe Pământ, accept nominalizarea dumneavoastră pentru funcția de președinte al Statelor Unite”, a spus Harris.  Ea le-a transmis americanilor că au șansa de a găsi o „nouă cale de urmat”, transmite AP News.

„Națiunea noastră, cu aceste alegeri, are o oportunitate prețioasă de a trece de amărăciunea, cinismul și bătăliile din trecut”, a spus Harris, imediat după ce a anunțat că acceptă nominalizarea pentru președinția SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News

„O șansă de a trasa o nouă cale înainte. Nu ca membri ai unui partid, ci ca americani”, a spus Harris în ovațiile prelungite ale colegilor de partid.

Kamala Harris și-a povestit problmele din familie

Harris a vorbit despre faptul că a fost crescută în primul rând de mama sa, după divorțul părinților săi, într-un mic apartament din East Bay, San Francisco.

A povestit că a fost crescută și de prieteni și îngrijitori  și erau toți „o familie legată prin dragoste”.

Ea a detaliat, de asemenea, un episod din adolescența sa când Wanda, cea mai bună prietenă a sa din liceu, i-a mărturisit că era abuzată de tatăl său vitreg și a venit să locuiască cu familia lui Harris.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care am devenit procuror. Pentru a proteja oameni ca Wanda”, a spus Harris.

Harris, prima femeie de culoare nominalizată la președinția SUA

Harris este prima femeie de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care acceptă nominalizarea unui partid major pentru alegerile prezidențiale. Dacă va fi aleasă, va fi prima femeie președinte al SUA.

Convenția Democrată s-a desfășurat într-o atmosferă festivă și a umplut United Center pe tot parcursul serii, cu un public numeros.

Tim Walz, nominalizat pentru vicepreședinte al lui Harris a dansat și a cântat pe un mix de pop și rock clasic.

Două dintre nepoatele minore ale lui Harris au fost aduse pe scenă de actrița Kerry Washington pentru a reaminti convenției cum se pronunță corect prenumele ei. La indicația fetelor, o parte a arenei a strigat „comma”, iar cealaltă „la”.

Harris și-a făcut intrarea pe scenă în acordurile unei piese a superstarului Beyoncé. Au fost speculații și așteptări ca vedeta să apară și ea pe scenă, dar până la urmă nu și-a făcut apariția. Ea nu ar fi acceptat invitația de a fi prezentă. Înaintea discursului lui Harris a vorbit vedeta TV Oprah Winfrey.

 

Revista presei