Elon Musk, previziune sumbră: Milioane de oameni vor avea cipuri în creier

Elon Musk, previziune sumbră: Milioane de oameni vor avea cipuri în creier Cip pe creier. Sursa foto: Pixabay

Elon Musk speră ca milioane de cipuri Neuralink să ajungă în creierele oamenilor în următorul deceniu. De asemenea, directorul executiv al Neuralink a dezvăluit noi capabilități ale interfeței creier-calculator.

Elon Musk: Milioane de oameni vor avea cipuri Neuralink în creier

Compania a vorbit și despre cel de-al doilea pacient care a fost echipat cu un dispozitiv pe care l-a folosit cu succes, a reușit să proiecteze obiecte tridimensionale.

Cel mai bogat om de pe planetă a anunțat că în următorii 10 ani, milioane de oameni vor avea implanturi Neuralink în creier. Mai exact, Elon Musk a anunțat pe platforma pe care o deține că „dacă totul va merge bine „peste cinci ani sute de oameni vor avea Neuralink”. Iar în următorii 10 ani, mai spune miliardarul, milioane de oameni vor avea cipuri Neuralink în creier”.

Cei de la Neuralink au spus că un participant aflat la primul experiment uman a fost capabil să îndeplinească noi sarcini folosind gândurile. Adică proiectarea de obiecte 3D folosind software-ul de proiectare asistată de computer (CAD).

Ne puteți urmări și pe Google News

Ai Generat, Creier, Cip, CalculatorElon Musk: Milioane de oameni vor avea cipuri Neuralink în creier. Sursa foto: Pixabay

Miliardarul vrea ca oamenii să fuzioneze cu inteligența artificială

Elon Musk susține că tehnologia sa le va permite într-o zi oamenilor să fuzioneze cu inteligența artificială pentru a crește performanța creierului și a corpului.

Aplicațiile startup-ului includ transmiterea de muzică direct la creier și îmbunătățirea vederii pentru a vizualiza noi părți ale spectrului de lumină, potrivit lui Musk. Totuși, mai mulți oameni de știință susțin că astfel de capabilități prezintă riscuri de hacking și atacuri cibernetice.

Neuralink a mai spus că intenționează acum să adauge funcționalități mult mai îmbunătățite implanturilor cerebrale utilizate deja în studiile direct pe oameni, dezvoltând noi algoritmi care pot recunoaște intenția scrisului de mână cu scopul de a permite o introducere mai rapidă a textului.

Elon Musk vrea să ajute oamenii cu afecțiuni neurologice precum scleroza

Elon Musk a declarat de mai multe ori că intenția sa este de a ajuta mai ales oamenii cu probleme grave de sănătate.

Neuralink anunță că aceste capacități nu numai că ar ajuta la restabilirea autonomiei digitale pentru cei care nu își pot folosi membrele, ci și la restabilirea capacității de a comunica pentru cei care nu pot vorbi, cum ar fi persoanele cu afecțiuni neurologice precum scleroza laterală amiotrofică (ALS)”, scrie independent.

Revista presei