Agenţiile de turism se folosesc de urși pentru a atrage turiști în România. Cum îi ademenesc

Agenţiile de turism se folosesc de urși pentru a atrage turiști în România. Cum îi ademenescUrs. Sursa foto: Facebook/Romsilva

Agenţiile de turism încearcă să atragă turiști în România oferindu-le experiențe de neuitat spre Cetatea Poenari pentru a afla istoria cu Vlad Țepeș și unde pot întâlni „urși bruni sălbatici”.

Agenţiile de turism se folosesc de urși pentru a atrage turiști

Agenţiile de turism profită de faptul că pădurile țării noastre sunt populate cu aproximativ 8.000 de urși, fără să țină cont de pericolele la care expun turiștii în acest „safari cu urși”.

Unul dintre anunțuri sună într-adevăr destul de interesant. În descrie se amintește despre „frumusețea drumului de munte Transfăgărășan”. Apoi se face referire la drumul către „Cetatea Poenari, Barajul Vidraru și Lacul Vidraru. Există o limită de șapte pasageri în acest tur în grup mic”, scrie Tripadvisor.

Ca tentația să fie și mai mare, agentia a scris: Vă garantăm că veți vedea urși bruni sălbatici, din mai până în octombrie. Pe drum vom întâlni urși bruni sălbatici”.

Urșii devin un fel de „brand de țară”

Agenţiile de turism au început să folosească urşii din România ca pe un „brand de țară”, chiar dacă salvamontiştii şi pădurarii avertizează de fiecare dată că turiştii sunt puși în pericol.

Agențiile greșesc foarte mult atunci când se folosesc de imaginea urșilor înfometați lăsând să se înțeleagă că turiștii pot hrîni animalele sălbatice chiar de la ferestrele pensiunilor.

Agenţiile de turism se folosesc de urși pentru a atrage turiști. Sursa foto: tripadvisor.com

Costel Lăzăroiu, președinte Asociația Fond Forestier, atrage atenția și spune că de obicei „Ursul este oportunist, în sensul că dacă găsește mâncare ușor, de ce să umble să caute o afină” Dacă turiștii vor da mâncare, ursul stă acolo. Se învață repede”.

Turișii aruncă mâncare de la balcoane

În timp ce agențiile de turism încurajează străinii să vină în România pentru a se întâlni cu urșii, administratorii pensiunilor se confruntă cu urşii care dau buzna să caute mâncare.

O localnică spunea că nu poate găti seara, până se lasă întunericul că vine ursul. Și chiar dacă le zice turiștilor să nu-i mai hrănească „că noi nu mai scăpăm de ei”, ei abia așteaptă să vină seara să le dea mâncare direct de la balcoane.