Oficial, în cursa electorală. Maia Sandu a fost desemnată în calitate de candidat pentru funcția de președinte

Oficial, în cursa electorală. Maia Sandu a fost desemnată în calitate de candidat pentru funcția de președinte Președinta RM, Maia Sandu/Sursa foto: www.facebook.com/maia.sandu/

Republica Moldova. Maia Sandu a fost desemnată joi în calitate de candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova în alegerile din 20 octombrie 2024. Totodată, a fost constituit grupul de inițiativă care urmează să colecteze semnături în susținerea acesteia. Potrivit sondajelor de opinie, actuala președintă a țării are cele mai mari șanse să câștige alegerile prezidențiale.

Evenimentul de lansare a avut loc în capitală. La acesta au participat premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, funcționari publici și susținători ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Avem în față cea mai importantă decizie de la independență încoace”

Președinta Maia Sandu a ținut un discurs în fața cetățenilor. Aceasta a mulțumit pentru susținere și încrederea oferită.

Președinta RM, Maia Sandu

Președinta RM, Maia Sandu/ Sursa foto: www.facebook.com/maia.sandu/

„Sprijinul și încrederea oamenilor mi-au oferit în 2020 onoarea și responsabilitatea de a face Republica Moldova o casă mai bună, respectată în lume, ferită de primejdii. În 2024 avem în față cea mai importantă decizie de la independență încoace. Ne vom alege viitorul. Referendumul va pietrui calea noastră de mâine. Tot în 2024 ne vom alege președintele pentru următorii 4 ani. Am toată încrederea că poporul va judeca înțelept și va alege liber ce fel de președinte își dorește”, a spus Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trei obiective pentru Republica Moldova

Oficialul a subliniat că planul său pentru Republica Moldova se bazează pe 3 obiective naționale. Este vorba de grija față de oameni, condiții de viață mai bune, pace și bună înțelegere.

„Am jurat să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii Republicii Moldova. Mi-am respectat jurământul și sunt hotărâtă să continui. Știu că Republica Moldova are în față un viitor frumos! Nimic nu ne poate sta în cale dacă muncim împreună. Să dăm toți ce avem mai bun pentru țară”, a afirmat Maia Sandu.

Președinta RM, Maia Sandu, premierul Dorin Recean, speakerul Igor Grosu

Președinta RM, Maia Sandu, premierul Dorin Recean, speakerul Igor Grosu/Sursa foto: facebook.com/maia.sandu/

De asemenea, președinta a lansat miercuri un jurnal de campanie, sub forma unor înregistrări video care vor fi publicate periodic pe rețelele de socializare. Maia Sandu a anunțat că legea nu îi permite să degrevez din funcție, de aceea va continua să-și îndeplinească funcțiile de președinte și să reușească să facă campanie.

17 candidați pentru prezidențiale în Republica Moldova

Pe 20 octombrie 2024, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Pentru președinție, până acum și-au anunțat candidatura 17 politicieni.

Pe 21 august curent a început perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

De asemenea, din 21 august curent, partidele politice și blocurile electorale pot solicita  înregistrarea în calitate de participant la referendum. Termenul limită de depunere a cererilor de înregistrare este 20 septembrie 2024, inclusiv.

Pe 1 august curent a început perioada electorală pentru scrutinul prezidențial și referendumul republican constituțional. Campania electorală va începe pe 20 septembrie 2024.

Revista presei