Câți bani cheltuiți în vacanță? Votați la sondajul realizat de EVZ

Câți bani cheltuiți în vacanță? Votați la sondajul realizat de EVZ Minivacanță. Sursă foto: Unsplash

Suntem încă în plin sezon estival. Foarte mulți români au fost deja în vacanță, fie se află chiar acum în concediu sau vor urma să-și ia câteva zile libere. Acum, echipa de la EVZ este curioasă să afle de la publicul său mai multe despre bugetul alocat pentru concedii.

De asemenea, este important de punctat și unde are loc acest concediu al românilor. Asta pentru a vedea ce diferențe de preț apar în ceea ce privește un concediu petrecut în România și unul ce are loc în afara granițelor. Până la momentul actual (20 august, ora 21:00), aproape 1.000 de persoane au răspuns la acest chestionar realizat de echipa de la Evenimentul Zilei. De menționat că acest sondaj este încă deschis și se poate vota accesând acest link.

Câți bani cheltuiți în vacanță?

Astfel, mai bine de jumătate dintre respondenți au votat la acest sondaj faptul că nu au plecat nicăieri până acum (64%). „Am 72 de ani și nu am fost niciodata într-un concediu toata viața mea, deși amândoi avem studii superioare și chiar și doctorat în știinte matematice are sotul meu. Dar si foarte multe boli!”, este unul dintre comentariile oferite la acest sondaj.

În continuare, 15% dintre respondenții la acest sondaj au specificat faptul că au cheltuit peste suma de 1.000 de lei și că au făcut concediul de vară în România. „Eu nu știu cum să îl numesc, reîntoarcere acasă sau vizită. Vin în concediu în România și cam 1000 € de persoană ne-am propus să cheltuim”, mai specifică alt internaut ce a votat la sondajul EVZ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii și concediul în străinătate

Pe mai departe, 6% dintre cei ce au răspuns la acest chestionar au menționat faptul că au ales să petreacă concediul cu un buget redus. Adică să cheltuiască mai puțin de 1.000 de lei per persoană într-o vacanță petrecută în România. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul unui concediu în străinătate. Însă, nu foarte mulți au avut această obține, căci doar 2% dintre respondenți au votat această obține.

Însă, poate acestea au fost cazuri particulare, căci în cazul celor ce au specificat în cadrul acestui sondaj că au petrecut concediul în afara granițelor, cei mai mulți au menționat că au ajuns să cheltuie mai mult de 1.000 de lei per persoană.

Revista presei